web analytics
Gå till innehåll

Var finns hjärtat någonstans?

Jag brukar göra gravdekorationer vid speciella högtider som jul och nyår till exempel. Nu gjorde jag dekorationerna till julen och då det är så kallt som det är så står blommorna rätt så länge. Jag gjorde en dekoration till min svärsons mamma som skulle ha den till en grav. Sedan gjorde jag en till min pappa, Tomas och Ingemar. Tomas är Fredriks bror och Ingemar är hans morbror.

Igår gick till gravarna för att titta till dom. Tända ljus i minneslunden för Carina och sedan ett ljus hos pappa. Vi gick till Tomas först och där var dekorationen som jag gjorde borta. Men Ingemar hade sin kvar, så även min far. De var lika fina fortfarande hos både pappa och Ingemar så det innebär att blomman hos Tomas skulle också ha varit lika fin. Men någon IQ-befriad idiot har tagit och slängt den. Förmodligen för att de vet att det är jag som gjort den.

Detta är inte första gången. Vi köpte ett led-ljus till Tomas i januari förra året som vi satte på hans gravsten. Den hittade vi slängd i en soptunna. Fortfarande med lyse i. Det är så sjukt att en närstående människa kan skända en grav på detta sätt. Att våra blommor som vi sätter hos Tomas försvinner är som sagt inte första gången det i heller. Det är många gånger som vi har gått upp dagen efter för att se om blommorna har fått stå kvar, men då har de varit borta.

Hur ska man tolka det hela egentligen? Är Tomas verkligen inte värd att ha ett ljus eller levande blommor på sin grav? Men jag tror att det är för att det kommer härifrån, men de som tar bort det borde förstå att det kommer från Fredrik med fast det är jag som står och gör dekorationerna! Tycker det är så skamligt av dessa människor. Jag har mina aningar om vem som ligger bakom det och jag säger bara karma!

Här har vi dekorationerna som jag gjorde. Tomas finns längst upp till vänster. Pappas är till höger och Ingemars längst ner till vänster.
Dekoration
Så här fin stod pappas blomma igår. Lika fin som den var när vi satte den för en vecka sedan. Alltså så borde Tomas dekoration var lika fin. För det var Ingemars!

Så hur ska man göra? Ska jag sluta att bry mig och sätta blommor på Fredriks anhöriga som lämnat jordelivet? Eller ska jag fortsätta att göra dekorationerna med vetenskapen om att de inte får stå kvar? Det värsta är att oavsett vad jag kommer göra så är det Fredriks anhöriga som inte finns kvar i livet som blir drabbad. Tragiskt!

11 reaktioner på ”Var finns hjärtat någonstans?

 1. Frugan E

  Verkligen skamligt beteende! Hur kan man ens tänka tanken att göra så. 🙁 Vet inte vad som är bäst att göra, men hoppas de slutar med dumheterna. Både barnsligt och elakt.

  Svara
 2. Sarah

  Det är så roligt att göra egna gravfekorationer 🙂 Älskar att hålla på med blommor och sånt 🙂 Vilka idioter det finns.. Förstår inte hur man kan göra nåt sånt :/

  Svara
  1. Lisa

   Tack så mycket! Det är roligt att skapa tycker jag. Att göra det själv blir dessutom personligt.

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: