web analytics
Gå till innehåll

Vården då och nu

Vi kom in på vården igår jag kunde inte låta bli att jämföra hur vården var då jag var ung och hur den är idag. Hur det är att jobba inom vården och se vården genom andra ögon som man gör då man är anhörig till någon som verkligen behöver den som bäst. Vilken stor kontrast det var mellan dessa två världar. Ja jag säger världar för det var så det kändes att det var.

Jag har själv arbetat inom vården och jag älskar det. Som vårdare ger man allt man har och man försöker tillgodose det som vårdtagaren behöver. Oftast så vill de prata då de ofta är ensamma under större delen av dagen. Då under min tid hade man tid att sitta ner och prata en stund. Idag har man inte det. Nu räknas allt på minuter. 7 minuter att städa, 13 minuter att diska, 30 minuter och laga mat. Så fruktansvärt hemskt.

Då på min tid inom vården så kände jag bara till att det fanns landsting och kommun. Idag finns det olika bemanningsföretag som man kan anlita. Kanske fanns det på min tid med men det var inget jag visste om. Det här med bemanningsföretag verkar mycket bra. Vården kan behöva all hjälp den kan få.

Bemanningsföretag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: