web analytics
Gå till innehåll

Varför straffa en hel familj?

Jag har fått lov av min stora son att skriva om det som väntar honom och varför jag väljer att skriva om det beror helt och hållet på vad omgivningen säger och gör. Det var en som gjorde brotten men det är hela familjen som straffas. Många säger att det är min sons fel men där säger jag att det är samhällets. Det är nämligen delar av samhället som väljer att döma ut en hel familj för något EN har valt att göra!

Min son är ingen ängel. Han har ställt till med mycket skit genom åren och han vet att han inte kan göra något ogjort. Han har stulit och misshandlat folk. En del inbrott har det blivit genom åren. Drogproblem som blev värre och värre.

Jag har barn som går i skolan. De har aldrig gjort någon illa men som idag får betala för vad en annan människa har gjort. Det är inte rätt. Jag sätter inte detta på min son som sagt utan på er som kan döma oskyldiga människor för något som en vuxen människa har valt att göra!

Jag tar inte min son i försvar. Han får stå för det han har gjort. Jag har fått höra att han får göra som han vill och att jag tillåter honom att göra olagliga handlingar bara för att han får bo hemma. Jag trodde inte att man slutar att vara mamma till ett barn bara för att jag låter honom bo kvar hemma?!

Vad ska jag göra? Slänga ut honom på gatan? Jag kommer aldrig att ge upp hoppet om mina barn och det oavsett vad de väljer att göra med sina liv. Jag är en mamma på heltid!

18 månaders fängelse väntar

Jag har fått höra att min son är trygg bakom min rygg och får bo hemma oavsett vad han gör. Ja mina barn ska kunna känna sig trygga men inte för att de väljer att göra olagliga handlingar utan för att en mamma ska enligt min åsikt finnas för sina barn.

Min son har ett fängelsestraff som väntar. Han fick 18 månaders fängelse så han får ta konsekvenserna för sitt handlande. Men det är inte bara han som får konsekvenser utan även vi som inte ens var i närheten av handlingarna.

Att läsa kommentarer från folk svider en hel del. Någon skrev att han är inporterad från Skåne. Importerad? Vilket ordval från en vuxen man. Jag känner mig kränkt. Det känns som att människor sätter skulden på mig som tog mina barn och flyttade hit.

Mina barn får höra bakom deras ryggar vad deras bror har gjort. Gliringar, kommentarer, blickar som bränner i ryggen på dom. De kan inte hjälpa vad deras bror har gjort. Varför straffa dom??? 

Något som folk inte förstår när de läser att min son fick 18 månaders fängelse är barnens känslor kring det hela. Istället för att fråga hur dom mår så straffas dom och behandlas på vissa håll som skyldiga till brott som de aldrig begått.

Jag älskar alla mina barn och det oavsett vad de än har gjort i sina liv. Även min äldsta son. Jag kommer alltid att finnas där för honom men det innebär inte att jag accepterar hans handlingar eller att jag tycker det är bra och klappar honom på ryggen. Jag säger vad jag tycker om det och jag vet att folk vill att jag ska slänga ut honom på gatan men vad skulle det hjälpa?

En tuff tid väntar

Jag som mamma har en tuff tid framför mig. Jag ska finnas där för min son, mina övriga barn som har många frågor och några svar har jag inte att ge dom. En del kanske men inte alla. Jag förstår dom som varit utsatta. Tro inget annat och jag hade hoppats att andra hade förstått oss som är berörda utan att ha varit med.

6 reaktioner på ”Varför straffa en hel familj?

 1. Pia

  Tycker de är så fruktansvärt dåligt att låta andra lida för vad en har gjort. Familjen har inget gjort så jag anser att de INTE ska dömas på något vis.

  Svara
 2. Rebecka

  Samhället dömer alla oavsett om familjen inte gjort något. De tycker alltid att vi som föräldrar alltid har det yttersta ansvaret för hur vår barn beter sig. Rätt uppfostran från början och allt blir okej. Det är vad alla samhällsmedborgare tycker när de spelar storebror eller bror duktig. Att det är du som misslyckats som mamma är de snabba att tala om för dig. På gott och ont?
  Inte alltid vi vill se sanningen om våra nära och kära. Därför inte sagt att i detta fallet är det så.

  Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Samhället är mycket duktiga på att döma ut andra människor. De tror sig veta vad som hänt och varför saker och ting händer. Att det kanske ligger så mycket mer bakom tänker inte många på. Det är ju inte som så att en ungdom bestämmer sig för en dag att de ska bli drogmissbrukare eller missbruka annat.
   Jag kommer att skriva mer om detta i ett annat blogginlägg 🙂 Det finns mycket att förtälja 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: