web analytics
Gå till innehåll

Vem bestämmer vad?

Det regnar idag. Tråkigt väder med andra ord. Man är aldrig nöjd. Det är bara så. Idag är det 25-årsfest och det ska bli roligt. Vi har varit i stan o fixat lite för kvällen. Det blev ingen lång vandring på stan då det regnar men vi hann med några affärer iaf.

Barnen leker för fullt o jag sitter här trött o dan. Tänk för 10 år sedan. Då orkade man med mycket mer än vad man gör idag. Det är ju inte klokt!

Jag skrev häromdagen om 31-åriga tjejen som ville ha dödshjälp. Hon har vädjat till socialstyrelsen nu och jag hoppas hon får igenom det. Hon är klar i huvudet och hon har legat så i 26 år. Vilket liv är det? Att leva i en respirator? Enligt aftonbladet så var 9 av 10 för dödshjälp. Jag är en av dom som är för.

Man har mycket som man kan bestämma över men det som står oss själva närmast förbjuds vi att råda över. Ens eget liv. Är man köar i huvudet så tycker jag att vi borde få välja döden i stället för lidandet.

Jag fick en kommentar av ingersord i mitt förra inlägg där jag skrev om dödshjälp och jag tyckte att det var så bra! Så här löd hennes kommentar.

Helt klart för.En myndig person måste själv få välja.
Förresten hur kan det vara tillåtet att vägra ta emot blod som ex. Jehovas Vittnen lär göra...det kan ju minsann tolkas som dödshjälp...????

Om en patient  behöver blod och den människan är medlem i Jehovas vittnen. Den vill inte ha blod fast den vet om att den inte kommer att överleva. Får läkarna då avstå från att hjälpa patienten? Är det så så håller jag med ingersord. Då är ju DET medverkan till en sorts dödshjälp.

Läs den 31-åriga kvinnans brev här.

aftonbladet - aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: