web analytics
Gå till innehåll

Vi är en Bonusfamilj

Har ni sett på Bonusfamiljen? Jag har sett de två säsonger som har gått. Det ska bli en tredje men tyvärr så är ju inte Lill-Babs’ med i den. Man fick många skratt när man såg på den och man kände igen lite grann av handlingen.

Vi är ju själv en bonusfamilj. Jag hade fem barn med mig till ön när jag träffade Fredrik. Det var meningen att vi bara skulle vara här över sommaren men det ena ledde till det andra så vi stannade kvar. Det är nu 13 år sedan.

Fredrik hade två barn sedan tidigare och jag hade fem med mig in i boet som sagt. Det var lite pussel och barnen tog till vara på att få mig och Fredrik att arbeta mot varandra i stället för med varandra. Det blev lite bråk mellan barnen och de spelade ut mig och Fredrik mot varandra.

Vi fick sätta oss ner och sätta nya regler och gränser som gällde alla barnen. Det var inte det lättaste för barnen var lite avundsjuka på varandra. Men jag och Fredrik stod på oss. Men det var helt klart att några av barnen inte gillade detta.

-Men jag har ju fått det innan!

Den meningen fick man höra rätt så ofta. Det gäller att vara konsekvent när det gäller barn!

Jag och Fredrik skapade oss ett liv tillsammans och det var inte så populärt i mångas ögon. Jag kom ju som sagt hit dragandes med fem oäkta barn som de kallades för. De hade ju ingen pappa sa en del. Jag förstår inte vart folk får allt skit ifrån. Klart att de hade en pappa. Hur skulle de annars ha kommit till??? Det var ingen närvarande pappa bara! Men vi gjorde det bästa av det ändå!

Något som jag och Fredrik var väldigt noga med och är fortfarande, det är att inte göra någon skillnad på barnen och det oavsett vilket barn det gäller. Hos oss är det våra barn. Inte dina och mina utan VÅRA! Fredrik ser mina barn som sina egna och det sticker i ögonen på en del.

Fredrik och jag har nio barn sammanlagt, dock så har två valt att inte ha någon kontakt med familjen. Att dom inte vill ha kontakt med mig och mina oäktingar till barn är en sak men de har en pappa och två yngre bröder. Men det är ett val som de har tagit och det har vi accepterat.

Har ni följt min blogg så vet ni vad som hände för snart ett år sedan. På min mans födelsedag. Det var sista gången som vi hade kontakt med Fredriks mamma, min svärmor. Tänk att det har snart gått ett år! Tiden går fort.

Detta låter kanske dumt men det känns skönt faktiskt. Jag slipper höra en massa dumma kommentarer om mina barn, om min barnuppfostran och om mig som person. Jag slipper må dåligt av att känna mig mindre värd. Bli jämförd med andra.

3 reaktioner på ”Vi är en Bonusfamilj

  1. Pingback: Nyår 2018 - Det gångna året | Sjubarnsmamman | Sjubarnsmamman

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: