web analytics
Gå till innehåll

Det var bättre förr

När jag var yngre och såg på melodifestivalen så var det riktig schlager först och främst. Idag är det allt från pop till hårdrock. Inte min smak precis. Pop går an men hårdrock? Nej. Inte opera heller. Men det är vad jag tycker. Sedan kommer vi till det här med alla deltävlingar. FÖrr så var det under en kväll som det skulle göras upp på. De sjöng och sedan satt det juryn i flera delar i landet (olika län) och som gav sina röster. Sedan den som fick flest röster av folket vann. Det var alltså vi i Sverige som utsåg vem det var som skulle åka iväg och representera Sverige.

Idag är det en jädrans cirkus. Det är flera deltävlingar där två går vidare till finalen och två till andra chansen. Sedan en deltävling för andra chansen där två ska till finalen. Sedan kommer det som man har väntat på, själva finalen. Artisterna tävlar och sedan ska sex andra länder däribland Australien som inte ens är ett Europeiskt land ge sina röster. Sedan i slutet så delas svenska folkets röster upp till deltävlande.

Inte ett rättvist tävlingsprogram i mina öron. Ännu mindre sedan jag läste i aftonbladet att rösterna inte blir som de ska när man röstar. SOm via appen. Där har de numera delat in det i åldersgrupper. Det innebär tydligen att den som fått flest röster går kanske inte vidare till finalen fast de egentligen borde ha gjort det. Den låten som skulle ha vunnit kom helt plötsligt inte med ens till final. Hmmm...

Deltävlingarna är också helt fel tycker jag. HAde samtliga artister sjungit på en och samma kväll under en och samma tävling så hade resultatet kunnat sett helt annorlunda ut. Den som vann den svenska uttagningen hade kanske inte ens kommit till Eurovision Son Contest och tävlat för vårt land!

Allt handlar om pengar. De ska försöka driva in så mycket pengar de bara kan via samtliga röster. Visst kan det vara bra att få in pengar till Radiohjälpen men ibland går allt till överdrift. Min åsikt!

Vad har ni för åsikter om det här med melodifestivalen? Var det bättre förr eller tycker ni att det ska vara som det är nu?

4 reaktioner på ”Det var bättre förr

  1. Kamilla

    Jag har också värk i kroppen men de kunde inte när jag var sjuk i utmattning säga om det var pga utmattningen eller fibro. Jag har nog lärt mig leva med att den kommer och går i mig. Fibro är inte att leka med vilket jag tror att inte alla förstår

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: