web analytics
Gå till innehåll

Grattis Pontus!

HIPP HIPP HURRA
Idag är det min Pontus födelsedag!

Vi började dagen med att gratulera lill pojken med ett paket på sängen. Han öppnade den och var jätteglad. I paketet fanns det en DVD film med Smurfarna. Han älskar Smurfarna. Sedan bar det iväg till dagis och det första han sa när han kom till dagis var att säga att det var hans födelsedag. 

När han var på dagis så fixade jag här hemma med hjälp av min sjukling till dotter Stéphanie. Hon var hemma idag från skolan för hon hade ont i magen. Jag städade undan och sedan gick vi ner till stan och handlade lite presenter till Pontus. VI handlade och sedan gick vi hem med det. Sedan bar det iväg till Fredriks jobb och tittade på en present som vi skulle ge Pontus där.

Vi gick hem och slog in paketen och sedan gjorde jag tårta. Pontus älskar kinderägg så jag gjorde en vanlig tårta med hallonsylt och marsankräm. På tårtan så satte jag ett helt kinderägg mitt på tårtan och sedan skrev jag Pontus 4 år med kolasås. Sedan krossade Stéphanie två kinderäg och lade på tårtan. Sen blev det bananskivor runtom tårtan.

Vi satte på fyra ljus i temat Pirat. Det var en dödskalle, en skatt, ett skepp och en pirathatt. Sedan fick han en apa i ett av kinderäggen så den satte vi på tårtan så att den skulle vakta skatten. Pontus tyckte att den var så fin. Kolasåsen spred ut sig lite så det syntes inte att det stod Pontus 4 år sen men det gjorde ingenting.

Min svärmor kom hit och gratulerade sitt barnbarn. Han blev jätteglad för de fina presenterna som han fick av henne. En pyjamas och en t-shirt samt en typ Ipad för barn. Sedan fick han godis.

Av mig, Fredrik och sina syskon fick han en stor lastmaskin, två DVD filmer med smurfarna, Ett Memospel med Smurfarna, Kinderägg, Nalle Puh choklad och pussen och en stor träningsboll. Jag köpte en träningsboll för en vecka sedan och han ville ha en sådan när han fyllde år sa han så det fick han 😉

Robin kom också med en present. Av honom fick han en skateboard. En sådan man leker med fingrarna. Av Stéphanie fick han ett kort där hon hade klistrat i pengar. Beatrice hade gjort samma sak. 

Han hade blivit hyllad på dagis med. Han hade fått äta av en speciell tallrik och ett stort glas. Sedan hade han fått vara med när de hissade den stora flaggan på gården. 

För 4 år sedan så satt vi och spelade spel vid köksbordet. Det var jag, Fredrik och barnen. När klockan var 12:10 så började jag känna starka sammandragningar och klockan 16 åkte vi in. Vi fick det beskedet att vi skulle åka in för att se så att han låg rätt. Han låg först i säte och veckan innan så var vi inne och fick vända honom. Ingen skön upplevelse precis.

Han låg rätt och vi fick åka hem igen. När klockan var 7 sa jag till Fredrik att vi fick åka in igen. Klockan var runt åtta draget på kvällen när vi kom in och det var i den stunden som jag började att skaka i min kropp med. För varje värk jag fick ju värre blev det. Till sist kunde jag inte kontrollera min kropp. Jag hade graviditetsdiabetes men det var bara bra med det. Jag hade ångest till max. Jag trodde inte att jag skulle överleva förlossningen.

Ja det var fruktansvärt och jag är glad att Fredrik var med inne och att jag inte var ensam i rummet. Jag hade så ont så att jag visste inte vart jag skulle ta vägen och kroppen skakade som ett asplöv. Dödsångest förstod jag att det var. Jag låg i tio timmar med dödsångest och det första jag sa när Pontus var född var: Jag överlevde.

Fast jag låg och hade ont av ångest i 12 timmar så var det värt det. Jag fick en av världens finaste barn. En liten gosse som vägde 3700 gram och var 52 cm lång. Jag var en stolt mamma kan jag säga där jag satt i min vita rock och hade min älskade son i famnen.

GRATTIS PONTUS!
Idag är det en speciell dag. Det är Pontus födelsedag.

Intressant?

4 reaktioner på ”Grattis Pontus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: