Gå till innehåll

Mot ett bättre mående

Vad väntar runt hörnan? Vad finns där?

Sitter på bussen på väg hem från Kalmar. Har träffat min nya terapeut som kan det här med PTSD. Det var jobbigt. Många tankar som virvlar. Hon frågade mig om jag kände mig trygg i rummet. Ja sa jag. Kan du säga: Jag är trygg i rummet? Frågade hon. Jag kunde inte ta orden i min mun.

Vi gick igenom hur en traumatiserad hjärna fungerar och hur den får en människa att reagera som lever med PTSD.

För en liten stund kände jag mig normal. Jag förstod varför min hjärna får mig att reagera som den gör. Hur den får mig att känna. Hur den ger mig fel signaler. Efter en kort stund så sitter man på nålar igen.

Efter en timme så kände jag mig totalt slut. Jag fick huvudvärk, öron som sköljde igenom kroppen. Känner mig just nu nollställd. Ska bli skönt o komma hem. Nästa gång kör vi i 90 minuter. Tror det går bra. Jag kan bara må bättre. Terapeuten är dessutom mycket bra och trevlig. Hon är förstående och hon vet vad hon pratar om. Det känns tryggt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: