web analytics
Gå till innehåll

Sov I frid Iris ❤️

Idag följde vi min svärmor Iris till sista vilan. Tre veckor efter hon somnade in var det dags för begravning. Jordfästning. Den andra jag har varit med om i mitt liv.

Det var mycket folk. Många kom för att säga farväl. Vi kom in. Hennes vita kista var omringad av så många vackra gravbuketter. Jag gjorde vår egen igårkväll. Tog några timmar. Vi kunde lika gärna ha beställt vår men Iris tyckte om mina dekorationer som jag brukar göra till gravarna i vanliga fall så tänkte att denna kunde jag ge henne.

Vi sjöng fina psalmer, lyssnade på prästen när han pratade om Iris tid här på jorden. Hampus sjöng och delade i kyrkan. Först sjöng han Hallelujah och sedan Amazing Grace. Det var så vackert och så rörande. Iris hade varit glad och då otroligt stolt. Det hela slutade med en inspelad låt som Iris själv gjorde för snart 50 år sedan. Öland lycksalighetens ö. Så fin. Så vackert . Inte ett öga var torrt tror jag. Inte mina I alla fall.

När själva akten i kyrkan var över så gick vi i ett tåg efter kistan. Såg den sänkas ner i jorden och tog ett sista farväl. Rosor smyckades på den vita kistan. Resten av dekorationerna lades runt där hon låg. Vackert! Efteråt då blev det en minnesstund i församlingshemmet. Det var så fint. Ett fint avslut.

Nu kommer nästa fas i sorgen. Nu får man smälta allt som hänt. Förstå att hon inte längre finns. Det kommer aldrig bli fler stunder då vi satt och drack kaffe, njöt av en god middag, eller bara satt och pratade.

Kära Iris ❤️

Jag är så glad över att fått lära känna dig. Det har varit upp och ner ibland. Vi har haft starka viljor båda två. Jag är så glad över att du kom och firade Hampus på hans födelsedag. Isen bröts och ny respekt odlades. Jag kommer sakna dina kommentarer. Du sa som det var. Härligt. Precis så som jag vill ha det. Kommer sakna din goda mat. Dina släta bullar och colakakor. Jag vet att det låter si så där men det var via mat och fika vi pratade och hade roligt. Kaffetanter var/är vi båda två. Kommer tänka på dig var gång jag ser en kopp kaffe.

Dy har gjort ett stort avtryck hos folk. Det är många som ser upp tull dig. Jag förstår varför. Dubär en bra förebild. Jag säger som jag säger om pappa. Du kommer finnas kvar med hoss här hemma. Du kommer finnas med oss vart vi än går. Tack för allt Iris ❤️ Sov i frid. Må änglarna sjunga för dig ❤️

Du är älskad och saknad ❤️

Dekorationen som jag själv satte ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.