web analytics
Gå till innehåll

Abort eller inte

Abort, eller inte abort? Lagligt eller olagligt?

Jag har svårt för abort om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte illa om folk som gör abort men jag har svårt för att förstå att man väljer att ta bort ett embryo, ett foster eller en baby. Beroende på vilken stadium man är i graviditeten.

Alla har sina skäl och det är giltiga skäl. Iaf i de flesta fallen, men jag kan ändå inte helt förstå. Jag dömer ingen. Det har jag inte rätt till men någonstans inom mig skriker det att det är fel. Fel för mig.

Jag läste en artikel i aftonbladet och den berörde mig. Det gjorde den men den skapade ändå frågor. Dom ville inte ha fler barn. Hade inte råd, men varför inte skydda sig då? Ja man kan bli med barn iaf fast man skyddar sig.

Dagen efter piller? Kan det vara något?
Finns kanske inte att få tag på?

Kondom? Finns inte det?
Den sprack kanske?

Man ska definitivt inte föda ett barn som inte är välkommet men då får man göra sitt bästa för att inte bli gravid. Lätt för mig o säga, men jag spekulerar bara om det verkligen måste gå så långt som till abort?

Finns kanske ett par ute i världen som gärna hade tagit hand om det? Fått det bra. Ett kärleksfullt hem med föräldrar som älskar barnet precis för den det är.

Nej, jag dömer ingen. Jag har förståelse till en viss del varför folk gör abort men jag förstår inte varför det måste vara just den utvägen. Låter kanske som att gå om vartannat men det är så jag tänker och känner.

Däremot så tycker jag att läkaren som utförde den hemska aborten ska få ett livstidsstraff. Inte bara ett utan ett för varje kvinna han utnyttjat!

Jag läste att det kan bli kriminellt att få missfall i USA. Helt otroligt. Det kan jag heller inte förstå för det kan man inte rå för om man får. Visst. Det finns säkert dom som gör allt för att få missfall, men det finns dom som faktiskt vill ha sitt barn där det går så illa som missfall.

aftonbladet

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

4 reaktioner på ”Abort eller inte

 1. Pennelina

  Nu är det väl de som framkallar missfall, det vill säga de som medvetet dödar ett foster, som de egentligen är ute efter.

  Något annat tror jag inte de avser egentligen, men media gillar att spetsa till ting...

  Kramisar!

  Svara
 2. Smulan

  Ja det är säkert så men det kommer att bli svårt att bevisa vem som framkallar det o vem som verkligen får missfall.

  Kramkram

  Svara
 3. Nadja

  Jag kan förstår att abort är jobbigt borde inte finnas men jag kan säga att abort borde finnas på ett riktigt skäl 1 våldtäkt 2 ett barn som inte ens har fyllt 13-15 år och sånt

  Men en sak gillar jag inte och det är om man gör abort son previtmedel annars är det okej om det gäller de jag har skrivet

  Sen om barnet vill göra abort så är det inte läkarens fel det är barnet eller kvinnans val om det hade var olagligt så skulle läkare vara medhjälpare för det är mamman som vill göra det

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: