web analytics
Gå till innehåll

Är allt svart eller vitt?

Sitter här och funderar på en sak. Det här med mellanting. För en tid sen så skrev jag ett inlägg där ordet älska kom på tal. På facebook blev det sedan kommenterat och personen där skrev i sitt inlägg om ordet hata. För det var det som var motsatsen till älska.

Finns det inget mellanting? Vart tog gillar, ogillar, tycker om mm vägen?

Är allt svart eller vitt? Det kan det ju inte vara då det finns tex tycker om som för mig iaf är ett mellanting. Man hatar inte och man älskar inte.

Jag älskar inte alla människor men jag hatar dom inte heller. Jag gillar en del. Tycker om en del o några andra tycker jag bara inte om. Men jag hatar dom inte för det.

Hatar är ett starkt ord som jag sällan använder. Jag kan hata handlingar och beteende men människor hatar jag inte. Nu pratar jag om normala människor som inte är mördare, pedofiler eller bedragare! För de kan jag öppet säga att de hatar jag. Men jag anser inte att dom är några mänskliga varelser heller.

Jag kan inte förstå att det finns människor som kan göra andra människor så illa som en del gör och de gör det utan att blinka. Allt för sin egen vinning skull. Sådana har man tyvärr stött på under ens livstid. Tyvärr så har dom funnits på nära håll med.

Mina tankar o funderingar så här på en fredag. Vi har fixat o donat med det som behövs. Vi tog en lunch med Robin idag o sen stack vi upp till pappa en sväng. Pratade bort en stund med honom o sen for vi hem o tvättade.

Vi kommer få en fin o mysig helg. Jag önskar er detsamma!

Smickra mig 😉  Flattr this

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger.

2 reaktioner på ”Är allt svart eller vitt?

 1. Penny

  Klart det finns ett mellanting, inget i hela livet är svart eller vitt.

  Jag både älskar, gillar, ogillar, avskyr, avundas, osv männsikor omkring mig. Thats life 😉

  Hat är ett starkt ord, men samtidigt lika naturligt som älska. Folk "utnyttjar" ordet älskar lika mycket som hatar utan att verkligen inse vad det innebär

  Svara
 2. mib

  Jag tycker också att bägge orden missbrukas enormt. Det finns inte direkt några människor som jag hatar, men ibland kan jag hata vad samhället gör med en del människor liksom. Alltså människor som råkar enormt illa ut för att samhällets regler och byråkrater inte kan vara flexibla. Sånt hatar jag.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: