web analytics
Gå till innehåll

Borgholms marknad

Var gång jag saknar min pappa så spelar jag denna låt. Den valde jag på hans begravning och jag tycker att den är så vacker. 

Älskade pappa. Du är älskad och saknad. Du finns men jag kan inte se dig. Men jag bär med mig dig vart jag än går. Du har en plats i mitt hjärta och där kommer du alltid att att sitta. Älskar dig nu och för evigt.


Vi satt här hemma och pratade lite. Barnen kom in på mormor, morfar och farmor. De saknar sin morfar. Pontus väntar på att han ska trilla ner från himlen och jag försöker förklara att han inte kommer att göra det. Han väntar där uppe och tittar till dig här nere brukar jag säga.

-Aha brukar han säga i följd med: Bara han inte träffar grillmånen.

Vad grillmånen är vet jag inte riktigt men jag tror att det är månen han menar.

Sen blev det en spontan konversation mellan mig och Pontus som lät så här.

Pontus: Iris är inte min farmor längre
Jag: Varför är hon inte det då.
Pontus: För att hon är sur på dig

Pontus: Vi är en jättestor familj
Jag:  Ja det är vi
Pontus: vi har mormor

När mina tvillingar var små så träffade dom sin pappa. Det hela skedde via kommunen och det fanns en kontaktperson med vilket tingsrätten hade beordrat. Sen ville inte deras pappa träffa barnen mer och då skulle kommunens kontaktperson säga det till barnen, att deras pappa inte ville träffa dom mer.

Jag tyckte att det var lite hårt vilket jag även sa till kontaktpersonen. Jag ifrågasatte det hela faktiskt för jag tyckte synd om barnen. Tänk att få höra att deras pappa inte ville träffa dom mer, det är lite hårt för två små 3-årinar att höra tyckte jag.

Då sa kontaktpersonen till mig att oavsett hur taskigt det än kan låta och hur hårt det än är så är sanningen alltid bäst att höra. Man ska aldrig kringgå något utan man ska säga som det är. Barnen kommer att må bäst av det i slutändan sa hon.

När mina små barn frågade mig för en tid sen varför deras farmor inte kom för att hälsa på mer eller varför vi inte körde till henne så sa jag som det var, att farmor var sur på mamma och då ville hon inte träffa barnen för hon ville ha en ursäkt från mig först.

Barnen vet ju vad förlåt är så de frågade varför jag skulle säga förlåt och då sa jag som det var, att jag inte visste. Att jag hade frågat men att jag inte fick svar på vad jag skulle be om ursäkt för. 

Ja vad skulle jag säga? Jag gjorde som kontaktpersonen sa var bäst att göra. Jag sa som det var. Jag  får dåligt samvete för barnens skull, men de verkar inte ta så hårt på det ändå. De är ju små och lever för dagen. Den som förlorar mest på detta är ju barnens farmor och vill hon ha det så här så får hon ju ha det. 

Jag har lätt att få dåligt samvete men när jag tänker på vad hon gör mot mina två små barn så försvinner det dåliga samvetet faktiskt och jag känner i den stunden att mina barn förlorar ingenting egentligen. Förr tvärtom!

Vi har haft en bra dag annars. Det är marknad i stan och det var ju inte så mycket att gå på, men ändå så gjorde jag av med 700 kr. De två stora fick 100 kr var och sedan blev det stora sockervadd till de tre minste och sedan var det karuseller. Några godisremmar hade vi med oss hem med.

Borgholms marknad är inte stor och idag var den ännu mindre. Det regnade som bara den först men det stillade sedan för att sluta helt. Då kom det några knallar till men det var inte så mycket ändå tyckte jag. Det mesta man sprang på var godis, avfallspåsar och fryspåsar. Det är det som säljs mest tydligen. Dessa tre produkter hittade man på flera ställen på denna lilla marknad. Det fanns ett stånd med strumpor med men det var inget för mig.

Barnen har i alla fall haft roligt och det är huvudsaken. Själv sitter jag nu och tar det lugnt med barnen är och leker. Kvällen blir som jag har planerat: att ta det lugnt och ingenting göra. Ni får ha en fin kväll och sköt om er.

Intressant?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: