web analytics
Gå till innehåll

Diabetes, hjärtinfarkt och stroke

Det står om diabetes i aftonbladet. Det kan finnas människor som har diabetes utan att veta om det stod det. Nja...så är det ju oftast. Vi vet aldrig när vi har en sjukdom förrän den blir bekräftad 😉

Skämt o sido. Det ligger nära till hands att jag får det. Mina föräldrar har diabetes och jag har själv haft det under mina två sista graviditeter. Det ville inte försvinna riktigt efter min sista barn. Mina värden pendlar ibland men jag försöker ha koll på det.

Jag ska försöka ta mig tid att gå minst en promenad om dagen. Har möjlighet när barnen går i skolan, men oftast så är det annat praktiskt som tar ens uppmärksamhet.

Diabetes är ingen hälsosam sjukdom. Nej det är väl ingen ingen sjukdom, men diabetes kan döda. Det är ju så fast man tänker inte så långt alltid.

Mamma har fått hjärtinfarkt och är bypass-opererad. Pappa har fått stroke. Inte en gång utan flera ggr. Samt flera tio-attacker. Man får vara mer rädd om hälsan än vad man är. Har man föräldrar som har fått det dom har så måste man tänka mer än en gång. Varför gör man inte det?

Man tänker att det händer aldrig mig, men det kan faktiskt göra det. Man måste se sanningen i vitögat fast det kan vara svårt.

Det blev ett helt annat blogginlägg än vad jag hade tänkt mig. Jag skulle nog inte gått in på aftonbladet ;-). Jag hade tänkt o skriva om kvällen men det har inte hänt något speciellt.

Jag såg på så mycket bättre och det var ju kanon idag. Lill-Babs är ju bara för härlig o höra någon som tex Petter o Thomas Di leva tolka hennes låtar var otroligt. Man märker vilka fina och duktiga musiker dom faktiskt är. Lasse Berghagen var oxå duktig. Ja alla var det men jag tyckte de tre var bäst i kväll.

Nu ska jag natta min kudde. Är trött nu så jag säger natti natti!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

5 reaktioner på ”Diabetes, hjärtinfarkt och stroke

 1. linda

  Har läst din blogg några ggr. Har själv sex barn och gillar att läsa om andra storfamiljer. Har några frågor var bor ni och varför är du hemma? Mvh linda glaas

  Svara
 2. Anna

  Klart man ska vara rädd om hälsan men ibland tänker man inte på de och en dag är de väl försent.
  Min mamma o pappa har diabetes2 och de är väl också ärtfligt?
  Så man måste vara rädd om sig.
  Ha en bra söndag! kram Anna

  Svara
 3. Smulan

  Hej Linda. Roligt att du läser min blogg 🙂 Om så bara ibland. Roligt att du frågar. Jag svarade på dom i ett blogginlägg Svaret blev lite långt för en kommentar 😉

  Kram o ha en fin dag!

  Svara
 4. Smulan

  Anna. Jag tror att det är ärftligt, men är inte helt säker tyvärr. Man tänker inte alltid så långt. Hade man bara gjort det så hade mycket kunnat förändras innan det gick för långt...kanske.

  Kram o ha en fin dag

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: