web analytics
Gå till innehåll

EDTS – För drogfria arbetsplatser

EDTS
Jag är så trött idag Det känns som en fredag fast det är torsdag. De stora barnen är hemma då de har studiedag och de små kommer snart hem från skolan. Jag har inte gjort så mycket idag faktiskt. Tagit det lugnt och kopplat av lite. Surfade runt lite på nätet och hamnade på en mycket intressant sajt, EDTS heter den. Det står för European Drug Testing Service. De ger stöd och de förebygger alkohol och drogmissbruk på arbetsplatserna. Det är en trygghet i sig både för företagen och arbetaren som har sina problem. Det säkrar upp för hela arbetsplatsen.

Idag kan man läsa lite då och då att någon har drog eller alkoholproblem. I stället för att hjälpa personen så åker de i stället från sin arbetsplats och jag tycker inte att det är en bra lösning. Den håller inte i längden. EDTS arbetar under sekretess vilket jag tycker är suveränt. Den som är beroende kan känna sig trygga och det är viktigt. EDTS har helhetslösningar som innehåller handlingsprogram och anpassade utbildningar. De har säkra drogtester och det är också en trygghet att veta som missbrukare.

EDTS samarbetar numera med Feelgood och kan leverera slumpmässiga drogtester till Berner & Co som är en återförsäljare inom Scania och och Volkswagen Group. De har sin verksamhet både i Jämtlands län och Västerbottens län. Testerna har startat och jag hoppas på bra resultat.

När jag bodde i Skåne på landet så fanns det en kvinna där som bara hade missbrukare till hjälp. Hon sa att de behövde en andra chans och hos henne fick dom det. Om hon hade något program eller något annat speciellt till hjälp vet jag inte men hon fixade det. Dock så kunde det vara svårt för den som missbrukade att komma tillrätta med sina problem. Hade detta funnits då så hade det kanske varit lite lättare.

 

Publicerat den Kategorier Urban&I

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.