web analytics
Gå till innehåll

En rundvandring


Jag hade inget att göra för en stund (säger jag som har hur mycket som helst att göra egentligen) satte mig vid datorn för att lata mig ett tag. Jag kollade mina mail och läste lote bloggar här och var och sedan visste jag inte vad jag skulle göra. så jag började kolla min statistik för bloggen. Det kan ju vara roligt ibland faktiskt.

Jag såg vilka inlägg som blivit läst mest under den senaste veckan, månaden eller för hela året. Det fick mig att tänka på rundvandring (vart jag nu fick det ifrån) Så det är precis det som detta blogginlägg ska handla om. EN rundvandring i min blogg. Hänger ni med?

Grattis älskade faster skrev jag den 24 januari 2012 och det inlägget har läst av 341 personer. Denna månaden har inlägget blivit läst 168 ggr. Det är siffror som får mig att fundera lite faktiskt. Vad är det som gör att det inlägget blivit läst så mycket?

Underbar helg gången skrev jag den 16 aug 2010 och det inlägget har blivit läst 2987 ggr sedan dess. Barnbidraget är allas rätt att få som har barn skrev jag den 2 feb 2012 och det inlägget har sedan dess läst 1170 ggr.

Det var tre inlägg som var bland de som fått lite fler besökare. Det finns ju inlägg som inte haft så många besökare. Som till exempel Sex framför TV-kameran. Det skrev jag den 14 augusti 2010. Alltså snart två år sedan och det inlägget har blivit läst 1109 ggr. Den 17 augusti skrev jag Könsdiskriminering och det inlägget har blivit läst 2975 ggr (detta inlägg hade lite fler besökare än de två andra iofs.)


Siffrorna i sig är kanske egentligen inte så viktiga men det säger ändå en del. Man kan ju söka på ord och meningar via sökmotorer och på så sätt komma till ett visst inlägg. Det är rätt så intressant faktiskt och det får mig att fundera vidare lite längre.

Vad är det som intresserar en läsare egentligen? Vad förväntar sig en läsare att få ta del av i en blogg? Söker man på till exempel Google om en speciell sak och hamnar på en blogg då vill jag som läsare läsa om det jag sökte om naturligtvis. Det är jag noga med i min egen blogg. Jag skriver om det som till exempel rubriken står för. Det sämsta man kan göra är att ha en häftig rubrik som inte går ihop med inlägget i sig.

Något som jag inte visste fast jag bloggat i några år är att om man söker på Google om en speciell sak så kan man hamna i en blogg där en kommentar finns där det står om den sak man ha sökt på så det är inte alltid inlägget är källan utan det kan även vara en skriven kommentar.

Till exempel: Jag skriver om ett badhus. Jag får en kommentar av någon om ett badhus som heter källan tex. Någon söker på Källan och då kan den komma till mitt inlägg fast jag själv inte har skrivit om Källan utan den finns i en kommentar i mitt inlägg.

Det behöver alltså inte vara ett spam inlägg man har hamnat till. Jag menar att man kan ju tro att den som skrivit inlägget bara vill ha besökare så det var därför som den hade en viss rubrik eller så. De flesta visste säkert detta men jag visste inte det 😉 Men ibland är jag lite sen med.

Detta var kanske inte det mest intressanta inlägg jag har kommit med men det var lite om mina tankar, funderingar och råd. Ha en fin kväll alla fina människor!

Intressant?

1 reaktion på ”En rundvandring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: