web analytics
Gå till innehåll

Familjen annorlunda

Sitter med mitt kaffe o tar det lugnt. Passar på medan man kan. Skulle egentligen behövt o göra så mycket annat men jag tvingar mig själv o ta lite egentid. Fast det sticker i mångas ögon. Har man så många barn som jaghar så ska man inte ta egentid för det har man inte tid med.

Visst. Har man många barn så är det mycket mer som behövs o göras men man måste prioritera. Jag gick upp i morse runt 7-draget. Kallade på barnen. Gjorde varm o´boy till Stéphanie som ska åka skridskor i skolan.

Fixade fram frukost o lagade lite kaffe. De små kom upp o jag klädde på dom. kl 8 är det dags att köra i väg barnen till skola o dagmamma. Vi åkte hem o jag satte igång en maskin tvätt sen tog jag min första kopp kaffe o då var klockan ca 8:30.

Så här dags brukar jag fixa till min diskmaskin. Ta upp disk o sätta ner disk men jag var så flitig i går så jag hade inget kvar tills idag.

Nu tar jag min andra behövande kopp kaffe o som sagt bara tar det lugnt.

Jag såg på familjen annorlunda i går. Intressant program och framförallt så är det bra för ens egen själ att se den. Man får bevis på att vi inte är så mycket annorlunda när det gäller barnkiv och bråk. Man känner igen sig i deras vardag.

Frågan är egentligen om det är vi med många barn som är så annorlunda?!

Många, inte alla men många med få barn lämnar sina barn till någon släkting när de ska ut o äta eller se någon konsert eller bara åka på en semestertripp. Det går bra för dom att göra det då det inte är så jobbigt att få barnvakt till få barn.

Vi med många barn. Inte alla men många av oss spenderar vår tid med barnen. De följer med på semester och middagar ute på restauranger och konserter. Iaf så gör vi så här hemma.

Det är svårt att få barnvakt till många barn men det är inte därför som vi väljer att ha barnen med oss. Vi värdesätter tiden med barnen som vi får o det är jag helt hundra på att alla föräldrar gör, men med många barn så blir det lilla extra jättestort. Då tiden delas med så många.

Dey finns många fördomar om oss med många barn. Vi har inte råd till något o vi har barnen för barnbidragen skull. Iaf så är det det jag har fått höra. Inte minst från släktingar.

Mina barn har allt det behöver o lite till om jag ska vara ärlig. Jag har lärt mig att spara o tänka framförallt. Mina barn får julklappar som alla andra. De följer modet och de är inte utanför sin kompiskrets.

När det gäller julklappar så handlar jag det direkt efter jul till nästkommande jul. De rear ut till halva priset då o då är jag där. Perfekt att lägga undan antingen till julklappar eller födelsedagspresenter.

Jag lägger undan all skrammel som jag får över när jag handlat. På så sätt har jag alltid pengar kvar o det finns att ta av när man behöver. Det jag inte behöver under månadens gång lägger jag undan.

Jag köper in det som behövs och veckohandlar sedan. Det jag inte behöver till mat slår jag ut på antal dagar det är tills vi får pengar igen o försöker hålla mig inom den summan det blir. På så sätt har vi alltid pengar tills nästa gång det blir lönedags o vi kan unna oss något gott ibland. Så som biobesök och middag ute mm mm.

Barnen får sina veckopengar o de har sina aktiviteter. Vi har ett liv som alla andra fast de inte har så många barn. Vi gör samma saker o vi äter samma mat. Vi har liknande liv, det är bara det att vi har fler barn o gör de vardagliga sakerna fler ggr som borsta tänderna på barnen. Vi läser kanske någon mer säga.

Jag tycker inte vi är annorlunda men andra får en att känna så ibland. Då är det skönt att se andra som är i samma sits som en själv som familjen annorlunda på tv.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

2 reaktioner på ”Familjen annorlunda

 1. Mailan

  Annorlunda och annorlunda.. I landet lagom är man ju alltid annorlunda om man sticker ut ur mängden. Jag tycker att det är strongt att föda och uppfostra flera barn! Och det där med att skramla och spara på pengar tycker jag att jag gör precis lika mycket, och då har jag bara ett barn. Vi lämnar inte bort honom för att gå och äta, vi lämnar bort honom så vi kan sova 😉 Ta med honom på bio är han för liten för, men jag ser fram emot att han ska få följa med 🙂

  Svara
 2. Smulan

  Det var därför som jag skrev många men inte alla 😉

  Det är just det här jag menar med att vi med många barn inte är annorlunda. Det enda annorlunda isf som jag tycker att det är...det är att vi har fler barn bara. Det blir lite mer arbete men annars är vi som alla andra barnfamiljer.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.