web analytics
Gå till innehåll

Firat födelsedag samt smyckat pappas grav

Idag vid denna tiden för 9 år sedan så satt jag på neonatalavdelningen och tittade på mina två underverk som låg och solade i kuvösen. De låg inte där för att de var för små för det var dom inte. De var normalstora och föddes i vecka 38+3. De var alltså inte för tidigt födda heller. De låg i kuvösen på grund deras höga värden. Jag är RH-negativ och deras värden gällande Bilirubin var höga. De låg enbart i blöja i kuvösen och hade tuffa solglasögon på sig.


Men innan de kom dit så låg de ju i min mage och det var en mage som jag inte kunde dölja kan jag säga. Kvällen den 3 november så kände jag sammandragningar hela kvällen och jag fick ingen ro nästan. Klockan 7 dagen efter den 4:e november så fick jag åka in till Lund för sammandragningar avtog inte. Pappa körde mig in och de inne i Lund sa att jag skulle få bebisar snart. Pappa åkte hem och jag blev inlagd. Det tog sin lilla tid och orden som jag fick höra efter min dotters födelse stämde inte längre med verkligheten.

 När jag fick Stéphanie så sa barnmorskan att om jag skulle ha fler barn så skulle jag komma in direkt när jag kände sammandragningar för det gick fort med de 3 första barnen jag hade. Med André låg jag i 4 timmar. Robin bara i 2 1/2 timme och med Stéphanie 1 1/2 timme. Många tycker säkert att 12 timmar oxå är kort tid men det tyckte inte jag. Värkarbetet med tvillingarna var ingen lek kan jag säga. Jag fick den ena värken efter den andra men jag öppnade mig inte ändå.

De hade satt in droppet men de hade inte satt igång den så att säga. För de var tvungna att ha den till tvilling två. De tryckte och hade sig men inget hände. Till sist tog de hål på fosterhinnan men inget hände. Då var de tvungna att sätta igång droppet i alla fall och där satte det fart. En kvart efter det så kom det en liten gosse ut som vägde 3220 gram och var 50 cm lång. Klockan var då 16:57. Fem minuter senare så kom det en liten flicka. Hon vägde 2840 gram och var 49 cm lång. Klockan var då 17:03. Mamma och pappa hade hunnit in då så mamma var med och tog emot Benjamin när han kom och när Beatrice var född så kom pappa in och höll henne.

De låg sedan i en vecka i kuvös och en vecka hemma med solning. De blev så bruna och fina. Benjamin fick dock ha blod när han var 1 1/2 månad gammal för hans värden blev så låga. Han var rent askgrå i sitt ansikte och jag kunde inte väcka honom.

Nu är de båda friska och mår så bra. De är stora barnen nu. Hela 9 år blev de idag. Det var meningen att vi skulle sjunga för dom i morse men de var ju uppe långt innan oss. Fredrik jobbade men när han kom hem på lunchen idag så firade vi tvillingarna med tårta och paketer.  De var båda överrens om att de ville ha en pumpatårta. Jag vqar ju iväg hela dagen i går på möte så jag hann aldrig beställa en men tänkte att jag kunde göra en vanlig tårta och sedan fixa med färg och dyligt så den liknade en pumpa tårta,

Jag gjorde tårtan men den liknade aldrig en pumpatårta. Jag försökte hitta rätt färger i affären men de hade ju bara grön. Ingen röd eller orange och svart fanns inte att få tag på. Jag köpte den gröna och sedan tog jag jordgubbssylt och sedan gjorde jag efter Beatrices teckning som hon hade gjort. Det blev inte som den men de blev mycket nöjda med resultatet iaf och det är ju det viktigaste att dom tyckte om den. Iris kom oxå och gratulerade tvillingarna och de blev så glada över presenterna de fick. Av mormor och Lasse fick de 100 kr var. Av Iris fick de kulor, några djur som lyser i mörkret. De kan ha det på väggen samt vars en pyjamas. Av oss fick de kulor, block och pennor samt vars en armbandsklocka.

201111044044

201111044043

201111044046

201111044050

201111044056

201111044086

201111044087

När barnen fyller år så får de välja vad vi ska ha och äta till middag. Jag hade hoppats på att de båda hade kunnat enas om vilken mat som skulle serveras idag men det var ju bara min önskan och ingen lag 🙂

Beatrice önskade sig tacos och Benjamin hemmagjord pizza. Mer komplicerat än så blev det inte så jag kunde uppfylla bådas önskningar. De åt båda med god aptit och det gjorde resten av familjen med.  Alla blev mätta och belåtna. Ändå önskar sig barnen glass nu efter maten.

201111044100

201111044094

201111044095

I morse så ville Robin gå i väg och jag frågade honom varför de skulle gå så tidigt. Det ville han inte. Det var inte rolgit då sa han. Klickan var så tidigt på morgonen så det fanns inga affärer som var öppna, men jag gick med på att de kunde få gå en sväng. Jag frågade han om han hade muggen där det stod världens bästa morfar på, men det hade han glömt sa han. Han skulle ha den på graven och sätta blommor i.

Senare på eftermiddagen så kom Robin igen och frågade när vi skulle gå till pappas grav. Jag hade köpt blommor på Netto och en fin gravsmyckning till graven. Vi gick i väg och jag blev väldigt förvånad när jag kom till graven. Det fanns redan en gravsmyckning där. Jag hann och tänka lite innan jag förstod. Det är ju bara jag som går med blommor på pappas grav så det var ju konstigt att det redan fanns en gravsmyckning där. Sedan såg jag muggen den stod i. Världens bästa morfar. Det var alltså hit ungdomarna gick i morse. Den var jättefin och graven blev verkligen smyckad. Robin hade även ett ljus med sig.

201111044059

Här är den jag köpte på Hemköp. Den var oxå fin tyckte jag.

201111044060

201111044070

Vi hade köpt blommor oxå. Liljorna stod lika vackert som när jag satte dom. De i mitten satte jag förra veckan och de stod lika fina idag. De nya jag köpte är dom längst hit. Jag tyckte det var en vacker färg och den färgen passade in denna helgen tyckte jag.

201111044072

Det har varit en mycket fin och mysig dag. Dock så saknades pappa väldigt mycket idag. Beatrice sa att det var deras första födelsedag som morfar inte var med.  Han finns i våra hjärtan och är med oss vart vi än går.

Jag hoppas ni alla haft en lika fin och mysig dag som vi. Ha en fin kväll.

Follow @smulan820 Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: