web analytics
Gå till innehåll

För och nackdelar

Det är nu 13 dagar kvar till operationen bara. snacka om att tiden verkligen har gått fort. Man försöker läsa sig till om operationen och eventuella komplikationer för att försöka vara s förberedd som man bara kan. Man läser om dom som det inte har gått så bra för. De har råkat ut för tarmvred och Gallsten till exempel. En del har fått näringsbrist och några har fått för lågt socker. det är det sista jag är mest rädd för då jag har diabetes.

Alla säger att det kommer gå bra med operationen men det vet man ju aldrig till hundra. det finns ju faktiskt dom som har dött på operationsbordet och dom som dött lite senare på grund av de komplikationer man kan få som opererad. Jag funderar på att skriva ett brev till min älskade familj ut i fall att det skulle gå galet. Skriva ner lite personliga tankar och varför jag valde att göra denna operation.

Jag är inte så stor i omkrets men jag har 30 kg övervikt och på grund av dessa kilon så har jag ibland svårt för att gå då ryggen och höften inte orkar hänga med. Jag kan ibland inte vända mig själv i sängen för det gör så förbannat ont i min rygg. Igår kväll skulle jag resa mig från sängen men fick vackert sätta mig igen för det gjorde så ont så jag inte kunde resa på mig.

Mina leder får stryk och det får mina muskler med. Jag har muskelsvaghet i ryggen så det är väl därför som jag får så ont. Det kan lätta efter en operation. Sen har jag då min diabetes som har en massa följdsjukdomar med sig så som hjärtinfarkt och stroke. Jag har ju föräldrar så råkat ut för detta s jag löper ju större risk att få det än andra som inte ar föräldrar som fått det.

Ska man sammanfatta det hela så kommer jag har större chans att bli gammal efter en operation än innan den. därför gör jag den. Jag vill se mina barnbarn växa upp och framför allt mina egna barn. jag vill följa dom genom livet. Många säger att det finns doms om inte överlever en operation men ärligt talat så vet ingen när vi den vägen ska vandra. Jag kan bli överkörd av en bil när jag ska handa. Livet har inga garantier.

Idag ska jag in till Kalmar och samtala med min samtalskontakt. Ska även hämta upp lite kläder och annat roligt 🙂 Tove ska med in och jag ska mta upp Stéphanie efter det hon slutat skolan. Det blir en liten mysdag. Det ska bli trevligt.

Jag önskar er ala en fin dag.

Publicerat den Kategorier Gastric Bypass

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.