web analytics
Gå till innehåll

Hem och städ

Jag ramlade över en artikel aftonbladet som handlade om städning. Man började själv att tänka efter hur vi gör här hemma. Det är sådant man egentligen inte brukar tänka på utan det är något som går av bara farten.

Min sambo brukar fixa o dona med sådant som behövs ute. Han klipper gräs och skottar snö. Fixar med huset om och när det behövs.

Jag själv plockar undan här hemma och dammsuger och torkar golv. Jag tvättar o viker tvätten samt lägger in den i skåpet. För det mesta iaf ska jag tillägga. Ibland gör barnen det själva.

Där emellan så hjälps vi åt om det behövs. Det är inget vi har kommit överrens om utan det har bara blivit så. Likadant som det här med matlagningen. Det är oftast jag som står vid spisen och Fredrik eller barnen dukar fram. Diskmaskinen turas vi om med.

Hur gör ni hemma?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

4 reaktioner på ”Hem och städ

 1. Pennelina

  Här funkar det ganska bra. Vi delar typ 50-50. Gubben stökar till - jag städar 😉

  Nej, även om det ligger en aning sanning i det så delar vi faktiskt ganska bra på ting här hemma. Själv skulle jag önska att jag var friskare, för jag älskar hushållsarbete och allt som har med att skapa ett trivsamt hem!

  Har märkt att vill jag ha något gjort så ska jag be mina tre män om hjälp när de har mycket att göra - för då går det av bara farten 🙂

  Kramisar!

  Svara
 2. Penny

  Ja om jag inte är hemma så gör han det han ska, vi har lite delat upp saker hemma. Han har disk och tvätt av kläder, medans jag står för laga mat och småplocket.

  Sedan kör vi hela familjen storstädning på Söndagar =)

  Vi har inte hälften var direkt då jag städar varje dag, men däremot så gör han det jag säger att jag vill att han ska göra, ingen initiativtagare direkt 😉

  Svara
 3. FixaDinBlogspot

  Eftersom jag är hemma sköter jag allt löpande, det vore ju orättvist annars när sambon för det mesta jobbar till åtta på kvällarna.

  Enda gången jag brukar be honom hjälpa mig att städa är när han bjuder hem folk (och då menar jag inte närmsta kompisarna, utan mer långväga gäster, släktingar till exempel som ska sova över)Jag blir så slut ändå av att ha folk i huset i och med min utbrändhet att jag behöver lite hjälp då.

  När jag förhoppningsvis börjar plugga till hösten kommer vi att få dela mer på sysslorna, precis som vi gjorde innan jag blev dålig.

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: