web analytics
Gå till innehåll

Lugnet före stormen

På förra sessionen i terapin så pratar vi om mitt förflutna. Det kommer fram känslor som jag får sätta ord på. Lugnet före stormen kom upp flera gånger. I många situationer så kändes det som att det var just lugnet före stormen. Jag väntade på att något skulle hända. Vad visste jag inte, bara att det inte skulle båda något gott. Det gav mig ångest. Ena stunden var allt "bra". I nästa så kunde det ske en katastrof.

Idag så blir jag orolig när något händer. Rädd för att hamna där jag en gång var. Jag lider av PTSD. Det innebär att jag ibland slungas tillbaka till det gamla livet. Idag var en sådan dag.

Jag har hjälpt min dotter att packa och hjälpt henne att flytta i två dagar i sträck. Jag har haft ont i min kropp men jag har ändå kört på. Jag har lågt blodvärde så jag blir lätt yr. Inte bara när jag reser mig upp utan även när jag står eller går.

Fast jag gjort allt det där så vill jag hjälpa andra så gott jag kan. Idag har jag fått lära mig att ens hjälp är inte alltid välkommet. Oavsett hur oskyldigt det än är. Jag måste acceptera det och försöka låta det vara. Det är inte lätt för jag tar det personligt. Jag känner mig kränkt.

Jag hamnade i en situation som jag inte kunde förutse. Jag förstod inte vad som egentligen hände men det hela gav mig känslor som påminde om förr. Jag blev chockad och ärligt talat rädd. För jag visste inte vad som skulle ske härnäst. Det var lugnet före stormen.

Det hände för flera timmar sedan men än ligger jag med ångest och har gjort det sedan 16:30 ca. Jag tänker på det min terapeut brukar säga. - Andas genom näsan. Se dig omkring. Vart är du någonstans? Vilket år är det? Stampa in dig och låt andningen flöda. Vad säger dina sinnen?

Ja det har jag tränat på idag. Jag försöker andas och komma tillbaka till nuet. Svårt när känslor säger en sak och nuet ett annat. För nuet är inte så himla roligt just nu. Jag förstår inte vad det var som hände. Jag ska försöka få chocken att läggs sig och försöka sova sen. I morgon är en ny dag!

Ja det blev en svammelblogg idag men jag kände att jag måste skriva av mig.

Kram och ha en gin kväll!

.Här har vi ett av mina hjärtan. Lille Liam ❤️ Han tröstade sin farmor ikväll ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.