web analytics
Gå till innehåll

Min älskade pappa har fyllt år!

I går fyllde min pappa 76 år så vi var där och gratulerade honom med en hemmagjord tårta. Vi hade den med oss och lite kaffe och saft. Det var mysigt att sitta samlade runt bordet och fika och fira pappa.

Vi gav honom ett par morgontofflor. Han önskade sig ett par så det var roligt och kunna ge honom det. Han har dessutom nytta av dom då han är stillasittande. Blodcirkulationen är ju inte den bästa då så något varmt om fötterna är ju inte helt fel. Sen fick han en lampa som han kan ha i fönstret. En chokladask fick han med som blev uppskattad 😉 Till sist så fick han två par tjocka strumpor.

Pappa tyckte det var roligt att Peter var här och var med och firade honom. Tyvärr så kunde inte Diana komma då hon jobbade, men hon ringde honom och skickade med en present via Peter. Iris, min svärmor var oxå med och firade pappa. Hon hade med sig en blomma och frukt som uppskattades.

Han blev firad ordentligt för efter vi hade firat honom så skulle han fira med avdelningen. Skönt han har några som firar honom iaf. Han har några barn men det var inte många som hade skickat en enda blomma till honom på hans dag. Inte ens ett enda litet kort fick han. Hade han tur så var det kanske någon som ringde.

Jag är glad att pappa valde att flytta hit till ön för nu slipper han sitta själv. Det finns något som heter: En förälder kan ta hand om 10 barn men 10 barn kan inte ta hand om en förälder! Det stämmer så bra så. Tyvärr!!!

När man är barn så vill man att ens förälder ska ha tid både till det ena och det andra. De försakar en hel del själva för att deras barn ska få en bra uppväxt. I de flestas fall så är det så. Det finns dom föräldrar som inte har det så gott ställt men ändå gör sitt bästa för att barnen ska få som alla andra. I den mån det går.

När barnen är vuxna och utflugna så glömmer många barn bort all den uppoffring föräldrarna har gjort för deras skull och kan inte ge det lilla tillbaka. Som tex ett telefonsamtal när de fyller år eller ett kort med en hälsning på.

När pappa bodde 30 mil ifrån mig så ringde jag minst en gång i veckan och var nere en helg i månaden. Jag har själv 7 barn. Fredrik har två barn sedan tidigare så vi har nio barn att ta hänsyn till, men vi åkte ändå ner en gång i månaden för att hälsa på mina föräldrar och syskon för jag tycker det är viktigt att barnen får hålla kontakt med sina morföräldrar och andra släktingar som de har.

Nej. Jag är överlycklig över att pappa valde att flytta hit för nu slipper han som sagt vara ensam. Jag är där flera gånger i veckan och barnen går dit själv ibland. Vi tar hem pappa hit och han firar med oss när det är högtider. Han får verkligen känna att han har en familj och han är delaktig i den.

Vi åker fortfarande ner till Skåne en gång i månaden för mamma bor ju där och jag har syskon där med. Vi tar oss råd. Jag o Fredrik försakar inget som går till barnen. I stället så väljer jag o Fredrik att stanna hemma när vi kanske hade haft möjlighet att gå ut. Visst kan vi gå ut och vi gör det någon gång i bland, men förr oss är det viktigaste att familjebanden finns oavsett avstånd!

Jag o min älskade pappa

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

2 reaktioner på ”Min älskade pappa har fyllt år!

 1. Cissa

  Jag har så svårt att förstå barn som bara sviker sina föräldrar när de vuxit upp. Det är ju en sak om föräldrarna misshandlat barnet på något vis, fysiskt eller psykiskt. Men oftas tror jag att det bara är ren bekvämlighet från barnens sida.

  Jag har detta i vår närhet. En kvinna som flyttade ifrån stan som vuxen och skaffade nytt umgänge. Hennes föräldrar är skilda. Hon pratar iprincip aldrig med sin mamma, som heller inte får träffa sitt barnbarn mer än kanske varannat år. När pappan blev svårt sjuk, så blev det tjejens bror som fick ta alla sjukvårds- och myndighetskontakter och fixa med allt praktiskt. Men när sen pappan gick bort då var hon på bettet i bodelning och arvefrågor.

  Det måste vara jätteskönt, både för dig, din pappa och dina barn att ni har sån nära kontakt och att han har (vågat) flyttat så nära dig!

  Kram!

  Svara
 2. Smulan

  Jag tycker det är fruktansvärt. Dessa människor som gör så är så fruktansvärt egoistiska. De brukar säga att de tar avstånd för barnens skull men det är enbart för dom själva.

  Ja jag är glad att pappa vågade flytta hit trots att det är många mil

  Kram kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: