web analytics
Gå till innehåll

Sådan skillnad på personal

Gula och bruna löv ligger på marken vart man än går. Vattenpölar finns överallt. Hösten har kommit. Det kan vara fint men med hösten kommer oftast kylan. Min kropp tycker inte om det. Mina leder lever sitt eget liv och vill oftast inte som jag vill. Jag kan inte göra det jag behöver göra. Kan i och för sig vara positivt då jag inte ska göra så mycket på en och samma gång.

Har fått i uppgift från terapin att göra ett "önske"schema. (Förra gången igen skulle jag skriva ner det jag gjorde om dagarna.) Jag skulle sätta in pauser. Det schemat ser definitivt inte ut som det första. Enligt mig är det inte så mycket att göra men det tycker min terapeut. Allt behöver inte gå I 180 säger hon. Jag har så svårt att ta det lugnt när jag gör något. Jag kan liksom inte sluta med det jag gör. Det gör mig till sist utmattad så klart. Jag förstår vad hon menar och jag ska försöka ta det lugnt. Det blir inte mycket gjort om dagarna. Lite disk, lite städ, matlagning och tvätt. Det viktigaste som behövs göras.

Veckan som gått blev inte som jag tänkt. Jag har tagit hand om min ena dotter som legat sjuk. Och som fortfarande är sjuk. Hon kom hem från Thailand och blev sjuk. Trodde först det var förkylning. Sedan influensa. Sedan att det var ett virus eller någon sorts bakterie som hon fått. Vi satt i 3 timmar på vårdcentralen häromdagen. Herregud. Vilken personal!!! Ingen eloge till dom. Vi kom in på ett rum. Satt där 1,5 timme. Sedan ringde vi på klockan. In kommer en sköterska som var otrevlig i sin ton. Min dotter sa att hon har ont i sin kropp. Hon kunde inte sitta stilla. Sedan informerade hon att hon har ont när hon andas. Sköterskan skulle informera läkaren som lös med sin frånvaro.

Vi satt där i en timma till. Ingen visade sig under den tiden. Min dotter ringde på klockan igen. Då kom en annan sköterska in. Även han hade en otrevlig ton. Var det för att dom blev avbrutna? Han gick och en stund senare så kom doktorn. Där framkom det att han hade inte fått information om att dottern hade ont när hon andades.

Min dotter undersöktes och prover blev tagna. Sedan fick hon en remiss in till Kalmar länssjukhus. Vi kom in och blev nästan direkt mottagna. Sedan fick vi ett rum. Vi satt där i och för sig i 8 tummar men där fanns det i alla fall personal som brydde sig. Flera gånger kom sköterskorna in för att fråga hur det var med min dotter. En ung läkare kom sedan in. Hon undersökte och sa att några blodprover inte var som dom skulle. Hon fick tabletter och dropp. Efter 8 timmar åkte vi hem. Hon är fortfarande inte helt bra men hon är bättre. Jag har haft henne hemma hos mig. Hon har haft ont i sin kropp, haft feber och kräkt. Det som jag tyckte var konstigt var att de inte skickade iväg blodprover på odling då hon varit utomlands. Nu hoppas jag att hon snart blir bättre.

Häromdagen fyllde mitt ena barnbarn år. Lille Liam blev 3 år. Han är hos sin mamma denna veckan så vi får fira honom nästa vecka när Benjamin har honom. Barnbarnen börjar bli stora.

Jag hoppas att ni alla har haft en fin dag så här långt. Önskar er en fin fortsättning på helgen. Kram kram.

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.