web analytics
Gå till innehåll

Shuffleboard – Ett intressant spel

Jag älskar spel i alla dess former och testar gärna nya som jag inte tidigare visste om fanns. Jag ramlade över en sida som skrev om Shuffleboard. Har aldrig hört talats om det men började läsa av nyfikenhet skull. Av det jag fick läsa om spelet gjorde att jag blev nyfiken.

Så vad är Shuffleboard? Det påminner mig om en blandning av bowling och airhockey. Banan är avlång och man ska försöka få ner sina stenar för att vinna. Det säger inte mig så mycket egentligen då jag aldrig har spelat det själv men det väcker helt klart min nyfikenhet.

Spelet härstammar från 1500-talets England. Sedan utvecklades det vidare i USA. Man är 2-4 spelare per bord och det bästa av allt enligt mig är att man kan anordna turneringar. Jag älskar ju tävlingar så det är ju bara ett stort plus. Spelet är dessutom väldigt socialt och jag kan tänka mig att man lär känna flermänniskor via detta spel.

Är man nybörjare på detta spel men inte vet hur det fungerar så ska man inte vara rädd för att gå dit och prova ändå. Man kan få introduktion av någon av aktivitetsvärdarna på stället dit man går. Regler och poängräkning och lite grundläggande strategi.

Har ni spelat detta spel någon gång? Berätta gärna hur roligt det var!

shuffleboard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: