web analytics
Gå till innehåll

Skrämmande värld vi lever i


Jag var på väg att skriva god morgon, men det har ju varit morgon för länge sedan.  Jag har småpojkar hemma idag med. Pontus började kännas varm i går och på eftermiddagen kom han och sa att han frös fast han var fullt påklädd. Vi bäddade ner oss i sängen och vi somnade nog båda två. Jag vaknade lite senare och strax efter kom sonen upp och han kändes varm.

Själv mår jag heller inte så där helt prima. Jag nyser och har ont i halsen. Har även ont i ryggen vid skulderbladen som går upp mot nacken. Känner mig allmänt hängig. Vi sov länge i förmiddags. Det är inget som är speciellt vanligt här hemma för det var verkligen många många år sedan jag kunde ligga till 10:30, men jag och barnen behövde nog det.

Här har alltså inte hänt så mycket idag, men det behöver inte alltid göra det. Däremot så blir jag back i städning och tvättning men det kommer snart en helg. Får fixa det då.

Jag läste en tragisk artikel på aftonbladet. Den var så tragisk så jag kunde inte låta bli att skratta. Ja inte åt den benlösa herren utan åt landstinget i Södermanland. De har nog visar sina hjärnceller ordentligt, eller brist på dom. Evert är en herre som har fått båda sina ben amputerade. Han ansökte till landstinget för att få en permobil. Han fick avslag med motiveringen: ”Osäkert om funktionsnedsättningen är bestående.”


Hur tänker dom egentligen? Tror dom att benen ska växa ut igen på herren? Hur gärna än Evert hade önskat att dom skulle göra det så blir det ju inte så. Det är ju bara helt logiskt tänkt. Vi är inne på år 2011. Snart blir det 2012 och vården ska se ut som den gör i Sverige vid detta århundrade? I stället för att gå framåt så går vi bakåt. Ser inte myndigheterna att det är helt på tok fel?

Denna man kan inte ta sig någonstans själv så en permobil hade fått han att komma ut. Träffa människor och ha ett socialt liv. Känna sig hel som människa fast han saknar sina ben och landstinget avslår ansökan och säger kallt att det inte är säkert att funktionsnedsättningen är bestående. Någonstans är det fel. Det är synd och skam och den som satt reglerna borde själv få uppleva all den förnedring som vi vanliga människor får uppleva för att det sitter inkompetenta människor vid regelboken och som lever i någon konstig låtsas värld medan verkligheten går han eller hon förbi utanför fönstret. Skrämmande!

Läs mer i ekuriren - sn  - expressen

Follow @smulan820 Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: