web analytics
Gå till innehåll

Sorg i hjärtat

Vid denna tiden så var det någon som drog undan mattan under mina fötter. Jag hade fått in en kopp kaffe av sköterskan på pappas avdelning. Pappa sov i sängen. Han somnade, vaknade för att sedan somna om igen. Jag satte kaffet på bordet som jag hade predvid mig. Tittade upp mot sängen och såg at pappa hade öppnat sina ögon.

- Men är du vaken? Han tittar på mig och sedan så ser jag att det kommer ut lite tjockare saliv från hans mun. Jag reser mig upp och tokar bort det men det kommer bara mer och mer. Jag ser att pappa stänger sina ögon och jag är snabb med att ta honom i min famn. Jag gråter naturligtvis. Jag förstår vad det är som händer men ändå så är jag fruktansvärt chockad. -

Borde jag vara chockad? Jag visste ju att pappa låg på sin dödsbädd när jag kom 33 timmar tidigare. Men ändå så hoppades man på ett mirakel. Kanske så var detta bara en mardröm som jag snart skulle vakna upp ur?! Men jag visste att det inte var så.

Idag är det nio år sedan pappa dog i min famn. Nio år sedan som han fick se sina barnbarn leka i gräset. Nio år! Vart har dessa nio år tagit vägen???

Jag kommer ihåg när vi satt i kapellet den dagen i augusti som vi skulle sänka ner pappas urna i jorden. Jag tittade ut och såg en fågel flyga förbi fönstret. Utanför kom en kvinna gående med sin hund precis som inget hade hänt. Jag kommer ihåg hur jag tänkte att världen fortsatte att levas där utanför medans mitt liv skulle få en ny vändning i livet nu när pappa inte fanns kvar i livet.

Hur skulle mitt liv nu bli? Mina barns liv? Hur skulle deras liv nu bli när deras morfar inte längre fanns här bland oss? Vi träffades ju varje dag. Nu helt plötsligt så skulle jag få gå till en grav i stället. Den graven försöker jag vårda på bästa sätt idag. Den är allt som finns kvar av pappa. Jag sätter blommor, rensar bort ogräs och tänder ljus. Jag som inte ens rensade bort ogräs från de få rabatter som vi hade. Jag har inga gröna fingrar. Men idag så gör jag blomsterdekorationer bland annat. Allt för att graven ska prydas. Pappa hade gröna fingrar och älskade att påta i rabatterna. Jag hoppas han är nöjd med sin grav.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: