web analytics
Gå till innehåll

Tack och lov så är vi alla olika!

Jag satt och kikade på Wife Swap tidigare och såg första halvan. Den ena mamman kom från en arbetande familj. Hon hade man och två barn. Tillsammans med sin man så arbetade dom som mäklare i sin egen firma. Barnen fick hjälpa till en hel del hemma och på alla söndagar så hjälptes alla i familjen åt att storstäda kontoret.

Den andra mamman id en andra familjen gjorde nästan allt hemma. De skämtade en hel del med varandra och det var skämt som kanske inte alltid var så fräscha. Barnen i familjen gjorde inte så mycket och pappan i familjen satte inga gränser för barnen.

Jag såg inte när mammorna skulle ändra livsstilen i familjen där de var. Efter halva tiden så ska de ju leva som mamman gör hemma.. Efter det jag såg så fick jag ändå en hel del tankar på hur man själv är i sin egen familj.

Jag har ju många barn som många skulle säga. Enligt mig själv så har jag precis lagom mängd. En del säger att vi hinner inte med barnen och de för göra mycket hemma. De som säger detta vet ju inte utan de tar för givet med andra ord.

Här hemma så är det jag i stort sett som gör det mesta faktiskt. Fredrik jobbar ju så när han är på jobb så fixar jag hemma. MEN......ja här kommer det ett stort MEN. Jag gör bara det jag orkar göra för dagen. När jag skriver orkar så menar jag inte att jag är lat utan jag har lärt mig att lyssna på min kropp och själ.

Jag är inte ensam om att fixa här hemma fullt ut. Barnen hjälper faktiskt till. Jag får dock delagera ut arbeten för att det ska bli något, men det händer faktiskt att de gör av egen fri vilja. De har sin skola att tänka på så jag försöker inte ha för höga krav.

Diskmaskinen är barnens avdelning. Tvillingarna sätter upp och Stéphanie och Robin sätter ner. De hjälps åt att duka av bordet. Själv lagar jag maten. Jag dammsuger och plockar upp och när barnen är hemma så hjälper dom mig att plocka undan det som inte ska ligga där det ligger för stunden. De får även städa sina rum men jag dammsuger och torkar golven. Jag tvättar och viker tvätten. Barnen lägger in sina kläder i sina skåp.

Mina barn får betalt för det dom gör. De får veckopeng och de får månadspeng. De får inget avdrag på sina pengar om de inte gör det dom ska men de får däremot förbud med att gå ut till exempel. Jag försöker lära barnen att man måste ge för att få något tillbaka. Det är inte bara att kräva utan allt man gör har ett värde.

Jag märker idag på barnens resonemang att de faktiskt har förståelse på vad pengars värde är.

Den mamman som jobbade mest och lät barnen göra det mesta i hemmet samt att använda sig av barnen för att städa kontoret varje söndag har jag noll förståelse för. Hur kan man bara jobba så mycket och låta jobbet gå före sina barn och sedan låta de vara med och städa deras kontor en söndag när de egentligen borde göra roliga saker?

Den ena pojken hade en pinne som kompis. Dottern hade inga kompisar för hon hade inte tid till det. Varför skaffa barn om man bara ska använda dom till att göra hushållssysslor? Varför inte skaffa en hushållerska isf? Men det är klart. Det kostar kanske mer pengar. Dessa barn kostar ju inte så mycket mer än mat och kläder. Några fritidsaktiviteter har de ju inte tid till.

Det ena barnet sa att pappan hade sagt att de måste hjälpa till för annars får de bo på gatan. Barnens betalning är alltså ett tak över huvudet.

Nej...jag tyckte synd om dessa barn.

Vi har inte supersnyggt. Vi har det ibland uppställt och vi har ofta disk som står på diskbänken. Vi plockar undan och vi städar men vi överdriver inte. Jag sätter hellre tiden till familjen än att ha ett super snyggt hem. Jag hoppas ni förstår vad jag menar!

Ni som undrar vad Fredrik gör så kan jag tala om att han har hand om allt som har med trädgården att göra. Han fixar och donar med saker inne i huset. Vi hjälps åt fast vi har delat upp sysslorna. Det är något som har kommit av sig själv.

Oj...det blev ett långt inlägg bara för ett TV-program 🙂

Jag har gjort ett armband idag och jag har gått på mitt gångband. Jag gick under tiden som X-factor sändes på TV. Ja det sänds fortfarande. Det är bara reklam just nu.

Jag gick 1,7 km på en halvtimme och gjorde av med 117 kalorier. Det är kanske inte mycket men det är en början i alla fall. Jag ska se slutet på X-factor och sedan blir det en skön dusch. Ha en fin kväll.

Intressant?

1 reaktion på ”Tack och lov så är vi alla olika!

 1. Lotta

  Jag ser inte det där programmet o tur är det känner jag...
  Tycker du har duktiga barn o det är klart att man ska lyssna på vad kroppen säger, man har bara en kropp och ett liv... Du har duktiga barn o ni verkar vara en fin familj som bryr sig om varandra.
  Superfint armband!
  Sköt om dig!
  Kram!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: