web analytics
Gå till innehåll

Tvillingfödsel och skilssmässa

Dagarna springer iväg och jag hinner inte med någonting känns det som. Tvillingarna fyllde år i fredags. Tänk att det har gått 14 år sedan jag åkte in på BB spänd och förväntansfull. Pappa körde mig in och jag låg där sedan ensam och smått rädd. Jag var på väg att bli ensamstående med fem  barn. Under graviditeten så fick jag höra att jag aldrig skulle klara av det så varför gjorde jag inte abort?! Jag trodde det till en början att jag inte skulle klara av det. Sen ställde jag frågan till dom som sa det: Vad är det som säger att jag inte skulle göra det? Jag fick inget svar på den frågan ch med det tomma svar sträckte jag på mig och tänkte att jag skulle minsann visa dom!

Jag låg i skillsmässa samtidigt som jag låg där på BB. Mitt i värkarbetet så ringde telefonen och jag svarade mellan två värkar. Det var  min advokat. Min man hade fått ett erbjudande på huset som han satte ut på försäljning. Erbjudandet låg mycket under värdet på huset så när jag fick frågan "Vill du sälja" så sa jag nej och det blev ingen affär. Sedan fortsatte jag att kämpa mig igenom mina värkar.

Mamma och pappa kom lite senare. Jag hade fortfarande inte fött. De ville vänta tills det närmade sig kväll. Barnmorskan sa till mig i början av graviditeten att jag skulle förvänta mig att föda för tidigt och att de skulle vara små för det brukade vara så. De föddes i v 38+4 och Benjamin som var tvilling 1 vägde 3210 gram och var 50 cm lång medan tvilling  som fick namnet Beatrice vägde 2840 gram och var 48 cm lång. De var normalstora och kom till världen vid den vecka och dag som många andra föder sina barn på.

Så i fredags var det alltså 14 år sedan. Jag förstår inte vart tiden tar vägen!

I helgen har vi bara tagit det lugnt. Det var bio igår. Trolls hette filmen. Den  var rätt så rolig. De sjöng och dansade och handlingen passade alla åldrar i stort sätt. Har ni inte sett filmen än så rekommenderar jag den.

Idag försov vi oss kan man säga. Vaknade fem minuter innan barnen skulle åka till skolan. Barnen var superduktiga för de gick upp utan att bli sura fast de var trötta. De kom iväg i alla fall ungefär vid den tid som de skulle vara i skolan så det blev fem munter försening allt som allt. Tack och lov s¨var de inte försenade till själva skolan utan till fritids som är frivillig.

Jag vaknade med ryggont idag så det blir att ta det lugnt för min del. Har tagit disken i alla fall. Städade gjorde vi igår så det slipper jag idag. Men jag ska fortsätta att plocka lite här och där. Snart ska julsakerna fram och jag måste göra plats till dom. Ni får ha en fin dag. Här blåser det som bara den och det är så kallt. Snön är på väg. Igår kom det några snöflingor. De första flingorna kom den 2 november.

Sköt om er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: