Gå till innehåll

Ute i det grå

Idag gick jag lov att lämna avdelningen. I en timme.jag gick till ICA affären här intill. Ja intill och intill, det tar ca 10 min att gå dit. En liten affär som har allt. Jag som har svårt för att vara ute bland för mycket folk och får ångest ibland när jag befinner mig i trånga utrymmen hamnade naturligtvis i en lång och trång kö.

Hjärtat bankar, jag känner att det börjar sticka i händerna. Jag rör på fingrarna och tänker: snart, snart snart så är jag ute.

Då som sänt från ovan så öppnades den andra kassan. Jag fick möjlighet att komma först. Det kan bero på att jag svängde förbi en herre i all hast och slängde upp mina varor på bandet innan han ens hunnit sätta ner sin korg. Jag kom ut fort i alla fall. Det var det jag hade siktet på ☺

Jag var ute och gick i ca 40 min. Sedan gick jag tillbaka. Har ätit middag och väntar in kvällskaffet. Maten är faktiskt väldigt bra här tycker jag. Att behöva gå hungrig behöver ingen göra. Det blir mat över när vi alla är mätta.

Idag har det varit lite bättre. Visst har jag haft hjärtklappning men inte som igår. Då var jag så skakig så jag kunde inte hålla i något. Vända blad i en tidning eller försöka virka var lönlöst. Idag har jag bläddrat i Allers. Inte läst något speciellt men bläddrat i alla fall.

Snart utskriven

Jag blir förmodligen utskriven på måndag. Då har jag även tid hos min samtalskontakt. Hon har blivit oerhört viktig för mig. Hon är bra på sitt jobb och har verkligen fått mig att kunna lita på henne. Det är det inte alla som kan. Jag har otroligt svårt att lita på människor. Kanske beror det på alla svek genom åren.

Min läkare ville jag skulle ringa henne när jag kommer hem, så det ska jag göra. Mycket att hålla reda på. Kanske inte för dom som är "friska" men för mig som blir stressad för det minsta. Något jag kämpar med varje dag.

Jag ska ta en varm dusch, sedan blir det kvällsfika och sedan lugnt och skönt i min ensamhet på rummet. Ha en fin kväll.

1 reaktion på ”Ute i det grå

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: