web analytics
Gå till innehåll

5 sätt att drastiskt spara in på dina matkostnader

Det finns vissa saker som vi alla gör och som vi alla har gemensamt, oavsett vart i världen vi befinner oss, oavsett kön och oavsett ålder. Dessa saker, som förenar oss alla, kallas för basbehov och alla ni som känner till Maslow och hans behovstrappa vet precis vad vi talar om.

Basbehoven är, precis som du säkert redan klurat ut sådana behov som sömn, mat, vatten, syre etcetera. Här ska vi tala om basbehovet mat som, enligt oss, är det mest intressanta av dessa behov. Det är ju nämligen både gott, nödvändigt och spännande!

Just i denna artikel ska vi ha med en liten twist och den handlar om att vi ska tala om mat utifrån hur vi kan spar in på matkostnaderna. Även om det är gott och kul med mat så är det ju ganska trevligt att slippa betala för mycket för det, eller hur? Nedan kommer ett par bra tips som vi vill dela med oss av till er, så häng med!

Digitala kuponger

Tillhör du den kategori som handlar din mat på nätet? I så fall så har du säkert redan erfarenhet av digitala kuponger som man kan ta vara på för att få ner kostnaderna när man handlar i matbutiker online. De fungerar som vanliga rabatter i fysiska matbutiker, med den lilla skillnaden att man använder dem på nätet.

Det är lätt att använda denna typ av kuponger, det är nämligen bara att kopiera och klistra in den, oavsett på vilken sajt man hittat den, i kassans avdelning för just rabattkuponger och sedan är det klart! Piece of cake!

Hitta rätt butik

Idag är det på det viset att vi kan vara klimatsmarta och miljövänliga samtidigt som vi sparar pengar och bättre än så kan det ju knappast bli! Det finns ett relativt brett urval av matbutiker som säljer överskottsvaror från vanliga matbutiker och det är dessa butiker som man ska besöka om man vill ha bra varor till lägre pris. Passa på att köpa på dig sådana varor som har passerat bäst-före-datum, men som håller lång tid efter, så som kryddor, pasta och andra skafferivaror samt te, kaffe och annat trevligt!

En liten allmän lista med tips!

  • Planera inköpen så att du inte handlar när du är hungrig
  • Storhandla
  • Gör matlådor
  • Köp efter säsong
  • Kolla extrapriser
  • Testa lågprismärken
  • Baka själv

Sådär, nu är det bara för oss att önska er lycka till! Vi kan garantera att det kommer att bli betydligt billigare om ni följer våra råd, så ta till er av dem!

Publicerat den Kategorier Tips

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: