web analytics
Gå till innehåll

Aktiv dödshjälp – Vad anser du om det?

Aktiv dödshjälp

Det finns sjuka människor i vår värld som aldrig kommer att bli friska. De blir bara sämre och sämre och deras livskvalité minskas för varje minut som går. Vem ska bestämma över dessa människors liv? Är det du? Eller är det jurymedlemmar? Vem ska avgöra hur sjuk en människa är och om den vill leva som ett kolli? Ska en sjuk människa verkligen tvingas leva till varje pris fast den plågas varje dag?

Aktiv dödshjälp finns i vissa länder och jag har läst lite var stans att många åker till dessa länder för att få sin sista vila. De vill leva men inte till vilket pris som helst. Naturligtvis så finns det många åsikter om aktiv dödshjälp ska vara lagligt eller om den sjuka människan ska bli tvingad att leva. 

Min personliga åsikt är att jag tycker varje människa borde få bestämma över sitt egna liv. Jag har svårt för att tro att en sjuk människa vill ha dödshjälp bara för att den tycker det är roligt. Är personen vid sitt sinnes fulla bruk så tycker jag att den ska ha rätten att själv bestämma!

Jag tycker att det är fel att okända människor ska sitta där med klubban i hand och slå den i bordet och säga att DU ska minsann inte få dödshjälp. DU ska få lida tills dina sista dagar är komna. 

Jag vet att de inte säger så men de skulle lika gärna kunna gjort det. 

Det är ett svårt ämne att prata om egentligen men jag tycker det är ett viktigt ämne för det handlar om oss människor. Våra rättigheter! Vad anser du om aktiv dödshjälp? Skriv gärna och ge din åsikt om ämnet. 

aktiv dodshjalp

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: