web analytics
Gå till innehåll

Saknar dig av Harlan Coben

Saknar dig är en thriller som är skriven av Harlan Coben. Han är från USA och han är den enda författare som har tilldelats Edgar Award, Shamus Award och Anthony Award. Mycket imponerande.

Saknar dig

  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 429
  • Utg.datum: 2015-12-23
  • Upplaga: 1
  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Översättare: Jan Malmsjö
  • Originaltitel: Missing You
  • Medarbetare: Timrén, Anders (form)
  • Dimensioner: 220 x 150 x 35 mm
  • Vikt: 617 g
  • ISBN: 9789188171160

  Handling

  Kat Donovan är en polisdetektiv som har svårt att släppa sin fars mördare ur sinnet. Det har gått många år sedan gärningen utfördes men hon förtärs av de känslor som utredningen gett henne. Hon försöker ta reda på sanningen, om vad som egentligen hände den dagen då hennes pappa blev mördad. Livet blir inte lättare när hon en dag upptäcker sin ex-fästmans profil på en dejtingsajt. Hon kontaktar honom men han verkar inte vara intresserad av kontakt.

  En dag kommer det en kille och söker upp Kat. Han söker sin mamma som åkt iväg med sin fästman. Killen visar en bild på fästmannen som Kat ser direkt är Jeff, hennes ex. Samma man som hon såg på dejtingsajten. Helt plötsligt är Kat på spåret på en hemsk konspiration. Hon kastas mellan det förflutna och nutiden medan hon söker efter sanningen.

   

  Mitt Omdöme

  Detta är en isande thriller som väckte mitt intresse, men inte direkt. Det tog 50 sidor innan jag började känna att det var en bok som var värd att fortsätta att läsas. När jag hade hamnat på sidan 100 så började den bli riktigt intressant. Boken började på fel sätt för att få mig att ryckas med direkt. En isande thriller som handlar om ett mord som aldrig blivit utrett samtidigt som det finns en ex-fästman som verkar skum började med att hon sitter på en bar med sin väninna. De dricker och pratar. Hon dricker en del, inte bara på en bar utan även hemma. Jag får en bild av detektiven som inte är så positiv och den bilden har jag med mig långt in i boken vilket är synd för jag tycker inte att den bilden gör Kat rättvis.

  Handlingen i boken är spännande och intressant. Man får gå tillbaka till det förflutna och får en inblick hur det var då. Man får frågor som man senare får svar på. Boken är för övrigt välskriven men jag hade önskat en annorlunda start på den. Kanske vara mer spännande i början. Platser beskrivs på ett bra sätt och man kan se inför sitt inre hur det ser ut. Även personligheterna beskrivs på ett mycket bra sätt och det fångar mitt intresse av att lära känna karaktärerna mer.

  I det stora hela är jag nöjd med boken och dess innehåll. Deckare är en genre som är min favorit och jag tycker att Harlan Coben är en mycket bra deckarförfattare. Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Harlan Coben! Har du inte läst boken tidigare så rekommenderar jag er att göra det. Av mig får boken 4 stjärnor av 5 möjliga. 

  Boken finns bland annat att köpas hos Bokus och cdon.

2 reaktioner på ”Saknar dig av Harlan Coben

 1. Pingback: Främlingen – Harlan Coben | | Sjubarnsmamman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: