web analytics
Gå till innehåll

Alla har vi våra drömmar

Vaknade tidigt i morse och gick ut med hundarna. Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe. Igår var jag helt slut. Somnade på eftermiddagen och sov bort en timme. Det var skönt men tröttheten försvann inte. Jag brukar bli rätt så trött samma dag och dagen efter mun terapi.

Igår pratade vi lite om hur det har varit. För första gången så känns det som att jag kan acceptera att jag har PTSD och varför jag har det. Sakta men säkert går det in. Det där med att acceptera är inte så lätt. För mig är det ett stort steg att faktiskt acceptera allt skit jag varit med om. Det får mig att bli ledsen, rädd och arg. Sedan kommer den stora frågan varför.

Varför? Varför hamnade jag i dom situationerna som jag har hamnat i? En bra fråga! Jag fick ofta höra att folk trodde att jag ljög för. Varför ta en man som är värre än den förra?! Nej jag måste ha ljugit!

Men det har jag inte gjort. Jag har träffat män som har varit jävliga och utsatt mig både för det ena och det andra. Att jag ingick i ett nytt förhållande med en man som misshandlade mig eller gjorde sexuella övergrepp på mig var för att jag kände igen det jag skulle få möta. Jag kände mig trygg i otryggheten.

Jag vet att det låter flummigt men det är så det är. I alla fall för mig.

Jag ska nu försöka skapa ett liv som jag vill leva. Det är också svårt för helt plötsligt så ska jag följa mitt eget hjärta än andras. Jag ska börja leva och inte bara överleva. Hur gör man det? Jag ska lyssna på mig själv men det är inte så lätt. Tittar man på alla de gånger jag har gjort ett val så har det nästan alltid gått åt helvete. Att lita på sig själv är svårt.

Alla har vi våra drömmar. En av mina drömmar är att vakna upp en morgon och inte tänka på något. Ta en kopp kaffe och lyssna på tystnaden. Eller gå ut i naturen och lyssna på fåglarna. Känna vinden smeka kinden. Bara finnas till. Ingen tid att passa. Det låter så skönt. Idag ska jag försöka att ta det lugnt. Göra något av mina hemuppgifter och sedan bara ts dagen som den kommer. Jag ska försöka det i alla fall.

Önskar er alla en fin dag ❤

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: