web analytics
Gå till innehåll

Ångest och depression

Äntligen så är det fredag. Jag behöver sovmorgon. Är så trött om dagarna. Jag vaknar flera gånger om nätterna och vaknar tidigt på morgonen. Sedan är det bara att gå upp och se glad ut.

Haft ångest under större delen av morgonen. Varför vet jag inte. Kan bara ana. Förmodligen så hör ångesten till dom tankar som kommer och går. Inga roliga tankar. Dom ger mig känslor som jag inte vill ha. Det är nu alla dom som inte förstår sig på vad ångest är och hur det kan få en att må skulle säga: Ryck upp dig!

Men!!!...Det är inte så enkelt.  Hade det varit det så hade man gjort det. Det enda jag vet i nuläget är att jag står I ett vägskäl o h ska välja vilken väg jag ska ta. Vilken ska man ta? Det är svårt när man inte ser på något håll om vad som väntar en.

Jag hatar denna ångest. Jag har haft den i många många år. Sedan barnsben. Då visste jag inte vad det var. Hade inga ord för det då. Nu vet jag. Likaså om depression. Då visste jag inte varför jag kände mig ledsen. Idag vet jag då jag har hamnat där flera gånger under årens gång. Tre gånger har jag legat inlagd för att minnen, tankar och känslor har varit för tunga att bära. Jag har tyckt att jag har varit för svag. Att jag inte klarar av någonting. Inte ens orkat ta tag i den vardag som jag haft. Tänkt på hur värdelös man varit och är. Att jag inte har uträttat något i livet. Har man inte mått dåligt innan så gör man det efter dom tankarna om sig själv.

Så! Varför i hela fridens fortsätter man då att tänka så om sig själv?! Jo för man tror att det är så helt enkelt. När dessa känslor kommer över en så bevisar dom att tankarna som jag haft stämmer. För att bryta ett tankemönster så måste man tänka annorlunda gång efter gång. Bara det gör en trött.

Men, jag ser ändå en lite ljusning. För jag kan se hur bättre det ändå har blivit de senaste åren. På grund av min terapi som jag har gått i de senaste 3,5 åren. Jag har haft turen att ha fått en terapeut som är så bra på det hon gör. Hon har haft tålamod med mig. Hon har hjälpt mig mycket och hjälper mig fortfarande. Hon är guld värd!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Jag hoppas ni alla har det bra. Önskar er en fin helg. Kram kram!

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

2 reaktioner på ”Ångest och depression

 1. Madde

  Att må dåligt i själen är bland det värsta. Att hitta en bra terapeut är inte det enklaste. Så många jag träffat på och varenda gång har jag gått därifrån betydligt sämre….. Har gett upp nu.

  Svara
  1. Lisa

   Jag har haft en enorm tur. Det är så viktigt att man klickar bra med sin terapeut. Det gör i sin tur att man vågar lita på henne/honom. Ge inte upp. Kämpa på. Tankar och kramar till dig.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.