Gå till innehåll

Ännu en fotbollssommar

Det kan nog inte bli någon annan typ av sommar i Sverige. Vart man än går finns det en fotbollsplan eller någon som pratar om fotboll. Och det gör väl egentligen ingenting. I Sverige är vi duktiga på att fostra både lag och spelare – hallå, Zlatan!  

Nu i sommar spelas det både VM 2019, EM-kval och Allsvenskan och här på Öland behöver man bara ta sig över bron, och sitta i bilkö en stund, för att ta sig till Guldfågeln Arena och se när Kalmar FF försöker göra vad de kan för att hålla sig kvar i serien. 

(Källa: Unsplash)

Kalmar FF och alla de andra lagen

Bara för att man bor i Kalmars omnejd behöver man inte heja på laget. Det går att heja på vilket lag som helst och det är oftast bäst att ha ett öppet sinne för att undvika att trampa någon på tårna. Nu är det uppehåll i Allsvenskan så vill man titta på fotboll får man följa dam- och herrlandslaget istället. Kanske framför allt damerna som ska försöka vinna guld i Frankrike. De har redan ett VM-silver och ett guld hade ju inte varit fel. 

I Allsvenskan verkar det gå sådär för Kalmar FF. De ligger på en elfte plats och har inte lyckats vinna mer än två matcher. De har också spelat flera oavgjorda matcher i vår. Nyligen lämnade spelaren Moestafa El Kabir laget för att han inte lyckades ge dem bättre odds och göra fler mål. Oddsen att Kalmar FF faktiskt åker ur Allsvenskan är 15.00. Förhoppningsvis börjar de att göra fler mål efter uppehållet. Någonting borde Viktor Elm och killarna kunna hitta på!

Perfekta fotbollslekar

Fotboll är den perfekta sommarsporten. Den underhåller både barn och vuxna och det är perfekt att plocka fram bollen efter en middag eller i väntan på mat, gäster eller andra aktiviteter. Jag kan med handen på hjärtat säga att flera svenska familjer kommer att spela någon form av fotboll under midsommar. Det fina med fotboll är, förutom att alla kan vara med och att det bara krävs en boll, är att det finns flera olika varianter av spelet.

(Källa: Unsplash)

Det går att spela strutfotboll, vilket är den roliga varianten där alla spelare har en pappersstrut framför ansiktet som gör att de inte ser bollen och måste gissa sig fram var både bollen och de andra spelarna är. Det går också att spela fotbollsbrännboll. Det går till precis som vanlig brännboll fast istället för ett slagträ och en tennisboll ska man sparka iväg bollen så långt det går för att springa runt stationerna. Det andra laget ska sedan passa bollen till varandra istället för att ta upp den och kasta den till ”brännaren”. De flesta känner säkert igen leken från skolans idrottslektioner. 

Hur som helst finns det mycket kul att hitta på med en fotboll, både för stora och små. Det finns också mycket fotboll att titta på i sommar. Vare sig det regnar eller är fint väder är det fotboll på schemat – precis som föregående år och året innan det. Varför ändra på ett omtyckt koncept!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: