web analytics
Gå till innehåll

Borgholms Motorteknik utnyttjar sina anställda

Ja där jobbar min man. Där skulle inte jag vilja jobba om jag så fick dubbelt betalt. Arbetsgivaren utnyttjar sina anställda. Eller är det kanske bara min man? Eller så arbetar han där frivilligt gratis? Jag vet inte vilket. Det är kanske en blandning av det.

Min son ringde arbetsgivaren igår och frågade om Fredrik fick betalt utöver de arbetstider som står i avtalet. Svaret blev en fråga: Vad har du med det att göra? Min son sa att mycket då hans barn behöver honom också.

Min man har en anställning på hundra procent. Det innebär 160 timmar i månaden men Fredrik är på arbetet i minst 200 timmar i månaden. Det innebär att han arbetar gratis i minst 40 timmar. Timmar som han hade kunnat spendera med sin familj.

Min son pratade med hans arbetsgivare i går som sagt och han ställde frågan om han fick betalt för de timmarna och hennes svar blev: Han har ett jobb.

Så det innebär alltså att Fredrik ska vara glad att han har ett arbete och för att hon har gett honom det arbetet så kan hon göra som hon vill. Vilket min man så sorgligt går med på. Det har jag svårt att förstå!

Får en arbetsgivare göra som de vill? Får de utnyttja sina anställda på det sättet? Eller får dom det om den som arbetar går med på det? Troligtvis! Jag undrar vad facket hade sagt om detta?

Jag som fru blir lite trött på det för det är vi i familjen som hela tiden får komma i andra hand. Nej nu ljög jag. Jag menar i tredje hand för han är ju med i en förening med som upptar hans lediga tid.

Jag vet att jag låter gnällig nu men jag är trött och sliten själv. Jag försöker ta hand om barn och hem samtidigt som jag själv ska driva in pengar till familjens ekonomi. Tvätten tvättar inte sig själv, disken diskas inte om man inte tar hand om den. Städning är ett måste och den görs inte av sig själv. Det jag inte kan ta hand om själv delar jag ut som uppdrag till de barn som kan hjälpa till.

Just nu i skrivande stund skulle jag vilja resa till en öde ö. Sitta där under en palm och bara njuta av det stilla livet. Det låter lockande.

Mina barn hjälper till en hel del här hemma så jag ska inte låta så gnällig egentligen. Vi hjälps åt men det hade varit skönt och få känna att man har en betydelse för sin man och inte bli tagen som en självklarhet. Det kan komma en dag då det inte är så självklart att jag finns här.

19 reaktioner på ”Borgholms Motorteknik utnyttjar sina anställda

 1. Therese Carlsson

  Oj det va mycket han jobbade, det är inte ok att han ska bli utnyttjad men kan inte din man säga något ? vad gör chefen då? Bra att sonen ringde men bara inte din man fick skit sen för det för vissa chefer kan ge skit för att familjen lägger sig i. Hoppas det blir bra och att din man kan få normala arbetstider, håller tummarna =)

  Svara
 2. Marina

  Förstår hur du känner, i bland vill man bara ge upp och rymma till en öde ö. Helt utan ansvar, telefoner och full service. Fruktansvärt hur vissa arbetsgivare är mot sina anställda och jag tror tyvärr att det är vanligare än man tror. Skickar styrkekramar <3

  Svara
 3. sofia lissmyr

  Förstår verkligen hur du känner, ibland vill man bara dra någonstans och vara själv. Vad skönt att dom hjälper till en hel del hemma så du får lite hjälp 🙂

  Svara
 4. Fröken Rödlök

  Jag hade reagerat precis likadant som du! Jag hade inte accepterat att min man skulle jobba 200 timmar varje månad och bara få betalt för 160h ... Jag hade nog inte heller velat att han skulle jobbat så mkt oavsett om han fick betalt för alla timmar. Hoppas att det löser sig för er.

  Svara
 5. Hannas krypin

  Men fy så illa! Det där borde ni gå vidare med till facket och anmäla. Det känns inte okej någonstans. Hemskt bemötande fick sonen också. Tycker inte att du gnäller, ibland måste man få skriva av sig.

  Svara
 6. Mirre

  jag förstår att du känner så och förstår även frustationen mot arbetsgivasren. Sedan är det jobbigt då hemmasysslorna dumpas mycket på en själv, det är så mycket mer än man tror

  Svara
 7. Kirsi

  Jag förstår att det är frustrerande. Och nej, arbetsgivare får inte göra hur som helst. Det jag undrar är hur din man ställer sig till det. Om han inte får betalt, så är det väl bara att låta bli att jobba den tiden. Han har egen kraft och förmåga och att ta ställning och göra val som blir bra för honom och familjen. Prata med din man. Kanske är det läge att byta arbetsplats?
  Lycka till. <3

  Svara
 8. Sarah

  Tråkigt att bli utnyttjad men vad skönt att din man inte känner så. Jobbar man över ska man ju antingen få ut det i pengar eller tid 🙂

  Svara
 9. Anna

  Jag kan känna igen det där med att det inte alltid är så lätt att sätta ner foten inför sin chef. Tråkigt att höra att du och familjen känner er bortvalda. Hoppas att ni hittar en bra lösning för er!

  Svara
 10. Sandra

  Inte låter du gnällig kära du. Klart att du måste skriva av dig, det är mycket som vilar på dina axlar. Till och med sonen ser det och försöker hjälpa till. Du verkar inte ha så mycket tid för dig själv och du samt maken verkar inte ha någon tid tillsammans, något som är så viktigt för kärleken. Nu kan jag inte säga vad du ska göra, men jag skulle ställt ett ultimatum, han skulle helt enkelt bli tvungen att säga ifrån på jobbet eller förlora mig, jag hade aldrig gått med på det. Föreningen skulle min man aldrig gå till om jag var lika sliten som dig. Vännen, du är i behov av vila ❤

  Svara
 11. kamillaskamera

  Tycker att maken ska lyfta den frågan fackligt för då blir det rätt från början och arbetsgivare brukar bli skraja och vilja göra rätt när de kommer i i sådana fall

  Svara
 12. Emma

  Så bra att du skriver och tar upp detta! Viktigt att dom får veta att dom inte kan bete sig hur som helst

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: