web analytics
Gå till innehåll

Dags för föräldrar att ta sitt ansvar!!!

6 av 10 är missnöjda med sin relation. Många mammor är otrogna under barntiden. Jag har aldrig förstått varför folk är otrogna. Varför är det så svårt att gå ur ett förhållande innan de inleder ett annat? Många flörtar som om det tillhör deras vardag. Ja...o det gör det säkert. Jag är mer den svårflörtade typen. Är rädd att mannen inte är den dom säger att dom är. Drar mig gärna undan.

Jag satt här med barnen. Ett av mina barn frågade när h*n skulle träffa sin pappa. Saken är den att jag har inte samma pappa till alla mina barn o de barn jag inte har med min sambo har ingen kontakt med sina barn. Detta barn som idag frågade när h*n skulle träffa sin pappa har haft lite kontakt med sin pappa för några år sedan.

Pappan hade först ingen kontakt. Det slogs fast att pappan skulle ha en viss kontakt med en kontaktperson närvarande. Det sköttes dåligt. När jag flyttade till Öland hade ingen av mina barn kontakt med sina pappor. Men väl här så drogs en process i gång (av pappan).

De träffades och några avtalade möten blev av, medan vissa inte blev av. En dag så fick kontaktpersonen säga till barnen att pappan inte ville träffa barnen mer.

Jag fick försöka trösta ledsna och gråtande barn, vilket var svårt för jag kunde inte ge dom det de ville. Hemskt för ett barn att veta att ens pappa inte vill träffa dom.

Jag fick ge samma svar idag. Klart att barnet blev ledsen, men vad ska jag göra? Jag ska inte ljuga för att skydda pappan. Samtidigt vill jag inte göra mitt barn ledsen.

Jag har ett annat barn där pappan inte ringde o gratulerade sitt barn på födelsedagen för barnet vill inte träffa sin pappa.

Vems fel är det då? jo pappans! Det är inte barnet som hela tiden ska hålla kontakten utan ansvaret ligger faktiskt hos den vuxne. Iaf så ska han föreställa det!

Idag är det de flesta mammor som får vårdnaden på sina barn. Jag har inte sagt att det alltid är det mest lämpliga. Jag tycker även att pappor ska få den möjligheten för visst är det väl så att det inte alltid behöver vara mamman som är den mest ansvarsfulla föräldern?

I mitt fall vågar jag säga att det är så. Däremot så tycker jag synd om många pappor som hamnar i den fällan där mamman tar över barnen precis som att det vore en sak i hemmet. En ägodel.

Barnet har rätt till sina båda föräldrar o när föräldrar skiljer sig så är det inte barnen som gör det.


Sen när mammor låter sitt barn stanna kvar hos pappan efter en skilsmässa så kan man höra folk säga att mamman inte vill finnas vid barnet. Det handlar om att man gör det som är bäst för barnet. Det värsta som finns är när föräldrar står o drar i sina barn o gör det till en tävling!

Ja...mina tankar efter några meningar med mitt barn. Iaf så kan jag säga en sak o det kommer direkt från hjärtat.

-Jag hatar föräldrar som gör barn men sen struntar blankt i dom. Dags för dom att växa upp och börja ta sitt ansvar!

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: