web analytics
Gå till innehåll

En av mina bästa vänner

Vilken underbar helg jag har haft. Jag åkte med Fredrik in till Kalmar på torsdags morgon där han lämnade av mig hos Stéphanie.  Beatrice kom dit på kvällen och som alltid när vi tre träffas så snackas det på om allt möjligt. Både roligt och trevligt. Vi la oss för att sova men vi pratade på ändå. Somnade till sist (tack och lov). Vi gick upp tidigt på fredagen för att åka ner till Eslöv för att hälsa på en supergod vän.

Jag lärde känna Britt när jag var tonåring. Eller ung vuxen kan man säga. Jag var i 20-års åldern. Men våra vägar korsades några år tidigare än så. Jag bodde i Hörby på den tiden. Jag och min mamma var och handlade och hörde någon sjunga. En underbar röst nådde mina öron. Det var Britt som sjöng sina låtar.

Ja jag köpte hennes skivor. Speciellt en låt fastnade jag för. Den sa så mycket. En ung flicka blev mobbad i skolan och fick genomleva ett helvete. På något sätt kände jag igen mig. Jag blev själv mobbad i skolan och under den tiden var det många skrämmande tankar som kom och gick.

När det var marknader i Skåne och jag stötte på Britt i ett stånd så blev jag glad. Hon sålde sina skivor och pratade med folket som kom och gick. Hon var alltid så trevlig. Ja både hon och hennes man. Det var roligt och prata med dom.

När jag blev 20 år och blev gravid så blev jag hembjuden till dom. Jag och mina föräldrar åkte hem till dom när jag hade fött min äldsta son. Sen har vi haft lite kontakt från och till. Ibland har det gått långa perioder som vi inte har hörts av men dom senaste 10 åren så har vi i alla fall haft en tät kontakt. Vi har kanske inte träffats så många gånger men vi skriver till varandra och vi pratar i telefon. Hon är en av mina bästa vänner!

Om man bortser från fredagen som gick så var det några år sedan som vi träffades men nu äntligen blev det av. Det var så trevligt. Vi pratade och vi fick njuta av några av hennes låtar som hon sjöng. Denna kvinna är så duktig på att skriva! Älskar hennes texter.

Ja Britt tillhör dom som jag beundrar. Hon är en stark kvinna som har så mycket kärlek inom sig. Hon är värd allt det bästa! Det är inte alla jag släpper in i mitt hjärta, men Britt har sin egen speciella plats i mitt. Britt är äldre än jag. Hon är äldre än min mamma men den vänskap som jag känner att vi har bevisar att åldern bara är en siffra!

Efter besöket hos Britt så åkte vi hem till min mamma för att säga hej till henne och hennes särbo. En stund senare så åkte vi till Göteborg där Beatrice bor. Det blev några timmar i bilen, men vi var så nöjda med bilresan. Vi la oss i stort sett direkt när vi kom till henne men innan vi somnade så pratade vi om dagen som gått. Vi alla tre somnade nöjda.

Så hur såg resten av helgen ut då? Jo Beatrice hade beställt platser på Stena Line som skulle ta oss till Danmark. Vilket vi åkte på. Hennes pojkvän åkte med. Det blev en dagsutflykt. Tyvärr så regnade det så smått hela tiden men vi satte oss på fik och tog en kopp kaffe och njöt av lugnet. Allt var så lugnt och skönt tills vi skulle gå på färjan hem till Göteborg

Idag är det söndag och jag och Stéphanie är på väg hem igen. Roliga dagar är snart ett minne blott. Jag kommer leva länge på dessa dagar.

Jag hoppas att ni alla har haft en lika fin helg som jag har haft. Kram kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.