web analytics
Gå till innehåll

En mysig helg i ord och bild

Igår åkte vi till Kalmar och handlade efter Fredrik kom hem efter jobbet. Det var tur vi åkte i går för hade vi gjort det idag så hade hela söndagen gått. Vi inhandlade en julgran, i plast. Vad hemsk mamma jag är som har julgran i plast. Det blir ingen riktigt julkänsla för barnen.

Det är det man oftast får höra om man har plastgran. Jag kommer ihåg en drop in fika på fritids för några år sedan. Jag satt med andra mammor och drack mitt kaffe. De pratade och jag lyssnade mest. De pratade om just granar till jul. Det var ju så fruktansvärt hemskt om man hade en plastgran. Det ska vara en riktig gran och den skulle helst kosta flera flera hundralappar. En plastgran  gjorde inte julen inte.

Jag hade sådan god lust och säga att det är inte granen som gör julen utan det är människorna i hemmet som delger sin julkänsla till övriga. Det 'r inte hundralapparna heller som gör julen utan det är ens omgivning och nära och kära.

Vi har plastgran och det av flera orsaker. En av dom är för att vi har allergiska barn. En annan är att jag slipper städa bort barr om dagarna. Jag har att göra i alla fall. En orsak är att det är enkelt att få in, lätt att få ut. Japp. Jag har plastgran! Så här ser den ut. Det var barnen som pyntade den och jag tyckte den blev jättefin.

Efter all shopping så åkte vi till McDonald och åt. Barnen blev naturligtvis glada. För en gång skull så tyckte jag oxå att det var gott. Kan det bero på att jag var hungrid? Jag äter annars hellre vanlig hemlagad mat.

På kvällen när vi kom hem så hade vi ostbricka och till den såg vi en film tillsammans. Det var mycket mysigt faktiskt. Vi satt alla och tittade och att sitta med barnen är mycket trevligt. Det händer inte så ofta.

Kortet på pojkarna här ovanför tog jag i fredags. De hade bäddat ner sig i vår säng för att titta på tv. Jag hade en vän som att barnvakt och hon hade lagt dom i halva sängen så att de kunde se tv:n. Visst ser det mysigt ut? Till höger står min vackra dotter. Hon ska på julbord 🙂

Idag åkte vi ut till min svärmor och tog en fika där. Fredriks bror med sambo var hemma om. Det var trevligt att träffa dom.

Robin och Stéphanie var hemma och bakade lussekatter. De blev riktigt fina. Senare så bakade vi pepparkakor tillsammans. Det var mysigt. Vi fick besök senare som vi bjöd kakorna på. De var riktigt goda kakor. Det är duktiga barn jag har. Pontus gjorde några stycken bara. Resten av degen åkte ner i magen 🙂

Vi åkte ut till graven med idag och satte några julblommor. Samt så lämnade vi ett hjärta i sten där det står God Jul på. Det är lika fint på graven som det har varit de andra gångerna. Vissa dagar är det svårare än andra att gå därifrån. Idag var det en sådan dag. Det var jobbigt och det kändes så fruktansvärt tomt. Det var rätt skönt att det var smått regnigt för tårarna blandades med regndropparna.

Just nu ser vi på en svensk fars med Carina Lidbom och Annika Andersson. Det är skönt med ett gott skratt så här på kvällen innan sängen kallar. I morgon är det dags för skola igen. Sista veckan innan jul. Tiden går fort. Hur som haver så önskar jag er en fin kväll.

Follow @smulan820 Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

1 reaktion på ”En mysig helg i ord och bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: