web analytics
Gå till innehåll

Fibromyalgi är ingen lek att ha

Fibromyalgi tar över ens kropp. Så känns det ibland!

Det är tredje natten som jag inte får sova som jag ska. Vaknar flera gånger och har svårt att somna om. Att ha ont i lederna hjälper ju  inte i heller. Har så svårt att greppa om något med mina händer ibland. Mina fingrar vill inte som jag vill alltid. Jag hatar denna årstiden för jag har alltid som värst under höst och vinter. Problem har jag redan och då har säsongen bara börjat. Hur ska det sluta?

Fibromyalgi är ingen sjukdom sig önskar min värsta fiende ens. Den drar ner mitt humör med så det är att kämpa dagarna igenom. Det finns en hel del att göra i ett hem med och göra det med mina leder är ingen lek. Sedan har jag mina eksem som också lever sitt eget liv. Ibland får jag sådana sår på mina händer så det gör riktigt ont. Öppna sår som har svårt att läka. Här hjälper det inte i heller att jag är diabetiker!

Så! Nu har jag fått skriva av mig lite. Det hjälper ibland.

Fibromyalgi

Jag ska bara ta det lugnt idag. Göra det jag kan utan att överanstränga mig. Ja det säger jag varje dag och det blir sällan så. Men jag försöker i alla fall 🙂

Igår mådde jag bra. Tove fyllde år i förrgår och det var firande både då och igår. Angelica kom med lilla Alizia och Jonatan kom. Det var bara mina två äldsta söner som fattades. Det var härligt att ha alla runt bordet. Dock så vågade jag inte hålla Alizia på grund av mina leder men jag pussade på henne.

Alla mina barnbarn var under samma tak för några timmar. Livet kunde inte kännas bättre igår! Jag älskar de små liven!

 

14 reaktioner på ”Fibromyalgi är ingen lek att ha

 1. Tay

  Fibro är verkligen en hemsk sjukdom! Min mamma har den och ser varje dag hur hon lider. Jag har också själv börjat få mer känningar av smärta i kroppen. Har ju ingen diagnos, och helst vill jag inte få den! Vill hellre ha något som går att behandla till 100% och bli botad. Har hittat vissa saker som får mig att må bättre men gör jag avsteg så blir smärtan helt klart värre!

  Svara
  1. Lisa

   Tack. Tyvärr gör dom inte det. De finns där hela tiden. Det skulle vara om de hittade något botemedel mot sjukdomarna.

   Svara
 2. Nilla

  Känner igen mig i mycket av det du skriver, tyvärr så tror jag att mycket stämmer in på andra sjukdomar där man har smärtor varje dag. Jag har en medfödd sjukdom och jag har levt hela mitt liv med smärtor så jag vet ju hur det blir... varje dag man är igång lite för mycket får man lida för nästa dag...

  Svara
  1. Lisa

   Ja det är sant. Jag har haft smärtor sedan ungdomen. Inte blir det bättre i heller. VIssa dagar är bättre men aldrig helt bra.

   Svara
 3. Lene

  Jag vet precis hur du har det då jag också har fibromyalgi. Man kämpar sig igenom varje dag. Och höst men allra helst vintern är den absolut värsta tiden. Stress (både inre och ytter) påverkar också smärtan, min iaf. Och att ha firande för ett barn är en del stress med allt vad det innebär med städning, inköp av diverse saker mm. Sedan som du sade så finns det en hel del i hemmet att göra. Jag har efter lång tid lärt mig att prioritera bort saker i hemmet. Det får familjen hjälpa till med. Jag klarar inte allt och så är det med det. Hur gärna jag än vill.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  Svara
  1. Lisa

   Ja det är ett rent helvete ibland. Att bara gå upp på morgonen ibland är ett heltidsjobb. Jag prioriterar också bort en del för att klara av annat. Det är ett måste. Viljan finns men inte orken.
   Ha det gott.
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: