web analytics
Gå till innehåll

Genom smärtan…

Dagen efter en terapisession är tung ibland. Idag vaknade jag innan klockan ringde. Tung i huvudet. Huvudvärken kom smygande. Åkte med Fredrik in till Kalmar. Jag och Stéphanie ska till Göteborg och hälsa på Beatrice. Hon ska med till Öland. Det är skördefest och vi ska som vanligt åka till Eriksöre. Där är så mysigt.

Igår på terapin så pratade vi om den lilla flickan. Flickan som är en del av mig men som har många tråkiga upplevelser. Hennes känslor är svåra att ta till sig. Jag vet att jag måste. Det är som min terapeut säger: Genom smärtan...

Ja jag måste gå genom smärtan för att komma vidare. Jag försöker se mig själv som oskyldig. Det är svårt. Men jag vet samtidigt att jag var bara ett barn. Hur kan ett barn vara skyldig till sådant? Det brukar min terapeut fråga. Jag vet där och då att det är inget barn som är skyldiga när dom blir utsatta för sådana tråkigheter och hemskheter. Men det är svårt att tänka sig att vara oskyldig när man känner sig skyldig.

Ibland blir jag så ledsen för allt som hänt mig. Ibland känns det så stort och Ibland så förminskar jag det. Troligtvis för att skydda mig från alla känslor som Ibland väller över en.

När jag har varit på en terapisession så börjar oftast tankarna leva sitt eget liv. Sedan håller det på så i några dagar. Efter det kommer tröttheten och tomheten sätter sin prägel. Nu går jag varannan vecka så jag hinner komma "tillbaka till verkligheten ". Tillbaka till nuet. Sedan börjas det om. På nätterna processar hjärnan kan man säga. Jag drömmer om det som varit. En dröm blir till mardröm. Jag kallsvettas vissa nätter och sover oroligt. Det är som det är. Jag ser dock framåt. Jag måste gå igenom detta jobbiga för att ta mig fram. Någonstans där framme är mitt mål!

Jag är då glad över att fått den terapeut som jag har fått. Hon är så bra. Denna kvinna är en kvinna på rätt plats. Hon lyssnar. Vänder och vrider på det jag säger. Får mig att tänka på andra möjligheter. Det märks att hon trivs med sitt jobb.

Ja det blir mycket :snack" om mina terapisessioner, mina tankar och känslor. Men det är så skönt att kunna skriva av sig.

Jag hoppas att ni har en fin dag. Önskar er en fin vecka. Ta hand om er och njut at stunden som är. Kram kram ❤️

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: