web analytics
Gå till innehåll

Hur gör jag?

Det är många som undrar hur jag som 7 barnsmamma hinner med allt som ska hinnas med på en dag då de som har färre barn inte gör det.

Svaret är enkelt: Det gör jag inte!

Allt handlar om att prioritera. Jag går upp på morgonen som alla andra. När många väljer att sminka sig så väljer jag att gå ner o fixa lite kaffe o servera fram frukosten till barnen. När barnen har ätit så får vi i väg dom till skola och dagmamma.

När de flesta sitter med en kaffekopp i handen på morgonen o läser tidningen så sitter jag vid datorn o gör mina ärenden där. När jag får tid över så läser jag nyheterna på nätet. Jag är sällan uppdaterad kan jag ärligt erkänna. Jag tittar över vad det finns skrivet men läser bara det som mina ögon faller direkt på. Det ska vara en mycket intressant rubrik om jag ska fortsätta att läsa.

Jag går till jobbet som alla andra. Hämtar barn som de flesta och väl hemma igen så är det på direkt med de bestyr som måste göras.

Många kommer hem o fixar kaffe o varvar ner en stund. Jag kommer hem o fixar kaffe o dricker det samtidigt som jag gör något annat. Som vika tvätt, ta upp och i diskmaskinen. Dammsuga och torka golv.

Jag gör som många andra. Fixar mat till familjen. Medan jag gör det så gör jag andra saker samtidigt. Jag hjälper mina barn med läxan. De brukar göra den samtidigt då jag är i köket. Vi pratar om hur dagen har varit och fortsätter det samtalsämnet under middagen. Går igenom vad som ska göras, som duschning, träningspass och andra saker som är inplanerade på barnens schema.

Efter maten så fixas det som behövs fixas. Man kommer överrens med sambon om vad som ska göras o vem som ska göra vad. Sen gör man det!

Barnen läggs o när de flesta sen sätter sig vid tv:n o pustar ut eller sitter vid datorn så i regel viker jag tvätt då. Tvättar en ny omgång tvätt. Jag förbereder morgondagen.

 Däremellan allt detta så försöka jag hålla mig uppdaterad om allt vad som händer o sker. Inte lätt o det fungerar sällan men jag brukar göra ett tappert försök. Man går in o slänger i väg ett inlägg eller så läser man snabbt en annans blogg. Kanske hinner jag inte kommenterar just då men jag brukar komma tillbaka. (om jag inte glömmer bort det)

Jag ska tillägga att jag hinner sällan med allt det jag har planerat att göra. Jag gör det som är viktigast för dagen och försöker ta tillvara stunden som är. Jag försöker förse mig själv med liten egentid då jag anser att det är viktigt. Så länge barnen får det dom behöver så kommer jag aldrig ha dåligt samvete för det.

Jag har ibland disk på min diskbänk och har jag haft fullt upp en dag då väntar jag med den disken en stund o sätter mig o varvar ner framför datorn i stället. När de flesta sen har lagt sig så är jag på vg att lägga mig. Det finns mycket att göra på väg till sängen. Så är det alltid.

Jag har inget smink att tvätta bort. Så det går fort att tvätta av sig o borsta tänderna o sen lägga sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

1 reaktion på ”Hur gör jag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: