web analytics
Gå till innehåll

Kvinnorna lever gömda: ”De är rädda i onödan”

Kvinnorna lever gömda: ”De är rädda i onödan”.

Överallt kan man läsa om kvinnor som lever i skräck för att de har blivit misshandlade och ibland så pass så att livet har hängt på en skör tråd. För att få vara ifred så har de fått leva skyddat. Nu kan det bli ändringar på det och jag förstår inte hur de tänker. De som bestämmer om det här.

– Vissa av de här kvinnorna lever kvar i en rädsla som inte längre finns, anser Klas Nilsson på Skatteverket.

Hur kan denna man, Klas Nilsson säga att de lever i en rädsla som inte finns längre? För dom finns den ju och det är inte så konstigt att de lever med den varje dag. Jag tror ju att de skulle vilja leva som vem som helst och kunna gå ut utan att titta sig över axeln.

– Ett dilemma är att rädslan lever kvar. Det är rätt tragiskt att se. Kvinnorna tror det ska hända igen. Man förlänger deras rädsla och de får en lägre livskvalitet, säger han.

– Det är inte snällt av oss att bekräfta en rädsla som saknar grund.

Hur kan han säga att den saknar grund? Vad vet han om det? Varje fall är väl individuell? Han lever själv i ett samhälle med människor runtomkring sig som är "normala" förmodligen och vet inte hur det är att nästan mista sitt liv på grund av någon annans våld. Jag tycker det är väldigt klumpigt sagt och att en sådan man som denna Klas som arbetar på Skatteverket bara kan yttra sig så är för mig väldigt ointelligent.

Man kan ju bara försöka sätta sig in i deras situationer. Jag hade varit livrädd för att det skulle hända igen. Det är inte så konstigt. Fullt naturligt och mänskligt. Men det är vad jag tycker i alla fall.

Jag har ont i mitt huvud. Har haft det nu den senaste tiden. Det onda går ner i ögonen. Tröt som bara den men det är inte konstigt att jag är det idag för vi har storstädat idag. Vi är inte klara men vi får fortsätta i morgon. Ikväll blir det att bara ta det lugnt och förhoppningsvis en tidig säng.

Ringde min doktor idag men jag fick inte tag på henne utan jag fick prata med en sköterska. Mina prover var komna men jag fick vänta med att få besked till tisdag för det var doktorn som skulle ge mig beskedet. Varför kunde inte sköterskan ge mig det för? Det var något prov som de kallade för elfores. Jag vet inte vad det är för något. Jag får vackert vänta till tisdag.

Ni missar inte min tävling som jag har? Fyra vinnare får en fin docka (Ever After high) Klicka in dig här för att tävla.

page2-vert

Ha en fin kväll mina vänner. Stor kram till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.