web analytics
Gå till innehåll

Legobiten kom för att stanna

Godtfred Kirk Christiansen är dansken som kom på den bästa uppfinningsrika leksaken någonsin. Året var 1949 och legobiten var uppfunnen. Det är en leksak som de flesta älskar att bygga. Jag är en av dom. Jag tycker det är roligt, rogivande och framför allt socialt att bygga. Med socialt menar jag att man kan sitta många vid samma bord. Bygga och vara kreativ. Man behöver inte prata med varandra om man inte vill. Fast det är så tyst så sägs det otroligt mycket.

Mina pojkar älskar lego. De önskar sig det till födelsedagen och i julklapp. Sen hjälper jag dom gärna att bygga. Småkillarna har en hel del där uppe. De bygger ihop de olika satserna. Sätter upp dom på bokhyllan och leker med dom ibland. De är otroligt rädda om legobitarna och de vet vad de har. Star Wars temat är mycket uppskattat.

Det närmar sig jul allt mer. Tre månader kvar. Jag vet vad killarna önskar sig redan. Lego, så klart. De bryr sig inte så mycket om vad de får egentligen så länge det bara är lego.

Det är roligt att en sådan leksak har kunnat bli så populär och att det håller i sig. Det bästa är ju att legobitarna faktiskt tål en hel del. De är inte ömtåliga. Sen finns det lego för alla åldrar med och bara det är ju en stor bonus.

Klossbutiken

 

Publicerat den Kategorier Urban&I

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.