web analytics
Gå till innehåll

Man tänker och handlar olika

Hemköp i Borgholm har gått i konkurs och har just nu utförsäljning på 50% rabatt. Det är de senaste dagarna de har kört 50%. Tidigare var det 25%. Jag försöker vara ekonomisk så jag har varit där och fyndat. Samtidigt så gör jag en insats tycker jag. Ju mer vi kunder handlar där nu ju mer pengar kommer det in och ju mer pengar kan de betala det som ska betalas och komma undan med mindre skulder.

När man går där i affären så ser man ju andra kunder som handlar. Alla tänker vi nog likadant. -Oj, tjänar jag så mycket på denna varan.

När jag går i affären så blir jag snål. Jag vet att det hörs dumt och konstigt men när jag ser andra hiva i Pan pizzor i sina kundvagnar så blir jag snål. En tio pack Pan pizza går idag på 40 kr. Det är inte dyrt men det blir billigare att göra egna pizzor i ugnen och som dessutom blir mycket godare. Jag hoppar över Pan pizzorna med andra ord.

Jag går förbi vagnar som har massor med läsk och öl i. En stilla tanke kommer till mig -Ja läsk ja. Ska jag köpa det? Det brukar ju gå åt. Ja jag tar några stycken. Det är ju ändå snart jul. (precis som om de skulle vara ända till jul 😉

Jag går till de hyllor som innehaver produkter som alltid går åt. Produkter som man alltid måste ha hemma. Jag hivar ner Schampoo, balsam, tandkräm, tandborstar, dambindor, hårfärg och parfym. Det är som sagt snart jul. Parfym är alltid en bra julklapp att ge bort.

Prat om julklappar ja. Det köpte jag i går på Hemköp. Det blev billigt och bra och det känns bra att man samtidigt göt nytta. Men när man går och handlar i en affär som har gått i konkurs så är det rätt så roligt och se hur vi alla tänker olika på vad som är viktigt att köpa och på vad man mest tjänar på.

Jag tycker det är synd att Hemköp går i konkurs. Vi handlar alltid där. Det är dessutom nära och bra. Varför det kursade var för att Niclas Solberg själv försatte Hemköp i Konkurs. Willys ska ju byggas i stan eller strax utanför rättare sagt och det är väl inom samma concern.

Den första tanken som kom till mig när jag läste det var ju att Willys är inte ens upp byggt än. Det finns en plats men inte ens platsen är i ordning. Varför sätta affären i konkurs NU, så här strax innan jul? Kunde han inte vänta tills Willys började bygga? Eller var det så krisigt? Ja jag vet inte men det känns tråkigt iaf.

Var ska man nu handla? Ica har vi men jag gillar ärligt talat inte den butiken. Netto finns men där finns ju långt ifrån all som man behöver. Var ska man handla?Ja det får tiden utvisa.

Intressant?

2 reaktioner på ”Man tänker och handlar olika

 1. Linda

  Vad jobbigt att inte ha en affär som man tycker om att handla i i sin närhet.
  Här på vår sida om stan har vi alla möjliga butiker...ica maxi, lidl, willys, citygross, coop...själv väljer jag maxi och är rätt så trogen den butiken, men det blir väl så när man vuxit in i butiken...
  Jag tycker det är så tråkigt när affärer går i konkurs...och så kommer jag ofta att tänka på alla små butiker som fanns förr, innan stormarknadernas tid...tänk när dessa små fick lägga ner, de hade ju inte en chans mot de stora jättarna...
  Ha en härlig fredag.
  Kram

  Svara
 2. Johanna

  Jag blir snål när de rear ut saker, jag blir nästan arg för mig, när dte kanske är 50% rabatt, då blir man liksom hallå, du behöver saken och du får den för halva priset....

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: