web analytics
Gå till innehåll

Skolavslutning

Ja då har man varit på skolavslutning. Först ut var Hampus. Han var så söt. De sjöng och de sjöng så fint. Vi satt kvar i kyrkan för nästa som skulle sluta var Benjamin och Beatrice. De sjöng oxå och de var lika duktiga.

Jag blev lite besviken på skolavslutningen detta år faktiskt. Jag vet att man inte ska vara det och man ska ha så stor förståelse för allt. Men varför ska jag ha det för egentligen? Alla har inte förståelse för mig!!!

Vad pratar jag om? Ja det kan man undra. De har tagit bort prästen i skolan. Det finns en ny skollag som säger att man inte får lov att ha religiösa inslag i avslutningsceremonin.

I alla år som jag själv gick ut skolan och alla år som mina egna barn gick ut så har det funnits en präst med. Det har blivit en tradition. Nu får prästen inte ha några som helst religiösa inslag för att alla har inte den tron.

Tron är något som vi själva väljer. I bästa fall i alla fall.

Vi som under alla år traditionellt har suttit och haft vår fina avslutning där prästen har medverkat får vara utan det nu för att andra inte vill ha det så. Vi som vill måste backa och bli tvungna att respektera de som inte vill ha det så. Varför ska inte vi bli respekterade då?

Alla firar inte jul. Ändå så är det julen som står i fokus när det är avslutning på vinterhalvåret. Vad kommer hända härnäst? Ska det bli skolavslutningar på torget då kanske i smällkalla vintern? Det hade kanske varit det bästa för alla firar inte jul och alla kan inte gå in i en kyrka.

Nej. Jag ska inte gnälla om det mer. Det är som det är och jag får respektera det.

DNSvDSR och GP.

Det är snart helg och vi får storfrämmat. Vi blir 15 personer i huset under några dagar.

Nu blir det kaffe för min del. Ha en fortsatt fin kväll.

Instagram
Intressant?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: