web analytics
Gå till innehåll

Tack och lov så är jag ingen fågel

Såg ni Så mycket bättre? igår? Det gjorde jag och det var nästan så att man skämdes för Magnus Ugglas bekostnad...hahahaha....ja vad ska man säga? Han är ju ärlig iaf. Igår var det Sylvia Vrethammars tur att få sina låtar omvandlade.

Jag gillade inte Magnus Uggla förr, men nu kan jag faktiskt lyssna på honom. Hur kan det vara att man helt plötsligt ändrar inställning till någon? Det var likadant med lena Ph. Jag gillade henne inte alls. Nu tycker jag hon är klämmig och käck.

När jag gick i skolan så hatade jag historia. Nu slukar jag allt som finns att läsa. Jag köper till och med Historia tidningen. Ibland även Vetenskap. Vad är det här? Har jag blivit stor nu kanske?

Jag är intresserad av att läsa om det andra världskriget. Judarnas förintelse och om Hitler. Jag vet att det låter hemskt men jag tycker det är otroligt intressant. Jag kan inte förstå hur en människa kunde styra allt med en sådan järnhand som Hitler och få så många människor att bli mördade. Det är det som gör att det är intressant att läsa. Hur mycket man än läser så kommer man aldrig att förstå.

idag när jag satt på tåget hem så hade jag en 20 år äldre karl som bordskavaljer. Han satt mitt emot mig och var rätt så pratvillig. Jag satt och lyssnade på min ljudbok men det var bara att vackert stänga ner den och lyssna på honom. Han var en trevlig man faktiskt.

Vi pratade om allt möjligt. Vi började med skolor och elever. Mobbing och lärare samt ledningen i skolorna som inte gör så mycket. Sedan pratade vi om morden här på Öland och slutade med Hitler. När vi kom till Hitler så hade 3 timmar gått. Tiden hade verkligen sprungit iväg.

Det är inga trevliga samtalsämnen i sig men intressanta.

Jag läste i aftonbladet att fågelskådare föll i stor sorg. En ovanlig fågel hade kommit till Ön. Det var en lång resa den hade gjort. Hade fågeln visst vad som skulle hända så hade den nog stannat kvar där den kom ifrån. Den blev nämligen uppäten av sparvhök. Jag är otroligt glad över att inte vara en fågel.

Nu ska jag se Solsidan och sedan blir det sängen. Natti natti.

Intressant?

2 reaktioner på ”Tack och lov så är jag ingen fågel

 1. Patrik

  Hej!

  Jag kommer från ett företag som heter Actionstudios, och vi har gjort en julkalender oberoende av SVT. http://www.24dagar.se är vår adress.

  Vi såg att du har barn i precis rätt ålder, och vår kalender kan förhoppningsvis roa både vuxna och barn, så att hela familjen kan titta 🙂

  (Barn under sju år bör nog ha en vuxen med sig i vilket fall som helst, för ibland kan det nog bli lite läskigt för de minsta. Jag minns själv när jag var fem år och var livrädd för SVTs 'Jul i Kapernaum'.)

  Så förhoppningsvis tycker du att 24 Dagar verkar intressant och vill visa den för dina barn, och kanske till och med sprida den vidare till dina läsare! 🙂

  Ha det fint! 🙂

  Svara
 2. Erica

  Jag har inte tänkt så mycket på det med Hitler innan, förutom att det är hemskt, förstås. Men nu då du säger det; visst är det intressant att en människa kan styra så mycket och orsaka så mycket ont.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: