web analytics
Gå till innehåll

Tandläkarskräck

Hur dags får ni posten om dagarna? Förr fick vi den på förmiddagen. Nu ska vi vara glada om vi har den före 16:30. När väl posten kom så fanns det en avi från tandläkaren. De ville ha Pontus på besök 🙂

Barnen älskar att gå till tandläkaren. Själv har jag tandläkarskräck. När jag gick i trean så hade jag en tandläkare som var djävulen själv. Jag har aldrig varit med om en sådan elak tandläkare i hela mitt liv och tack och lov för det. Det räckte med henne. Tack vare henne så är jag som ett litet skrämt barn när jag sitter i tandläkarstolen.

Jag försöker däremot inte visa barnen det utan jag brukar säga att det går så bra så. Tandläkaren är så snäll så snäll, och det är han ju så jag ljuger ju inte. Barnen har haft sina hål och de har lagat dom utan att göra en min. De har varit superduktiga. Jag har också haft hål och jag ska ärligt erkänna att jag har gråtit som ett litet barn. Jag har inte barnen med mig när jag går till tandläkaren av naturliga skäl 😉

Det här med tandläkarskräck är det många som har. Beror det på att alla har haft en obehaglig upplevelse med en tandläkare? Jag hoppas inte det för skulle det vara så så bevisar det att det finns många elaka tandläkare som tar makten över sin tandläkarstol, och den som sitter i den är det mycket synd om.

Jag hade en tandläkare i Eslöv när jag bodde där och jag kände mig trygg när jag gick till honom. Jag var ändå rädd när jag satt i stolen men jag var trygg under hans händer så att säga. Jag flyttade sedan till Öland, 30 mil ifrån och jag åkte ner till min tandläkare när det var dags.

En gång jag var nere så fick jag inflammation i min tand och var tvungen att gå till tandläkaren akut och då befann jag mig här på Öland. Jag fick vackert gå till en av stadens privata tandläkare (jag hade privat tandläkare i Eslöv med) och det visade sig att även han kunde sitt arbete. Jag bytte tandläkare till sist men det tog några år innan jag faktiskt kände mig totalt trygg med denna tandläkare. Jag är fortfarande rädd för tandläkaren men jag är mer trygg i det hela ändå.

Tandläkare finns överallt tack och liv. Från den ena staden till den andra...här hittar du din tandläkare i Bromma.

Idag har jag varit och gjort en syn undersökning. Jag behövde en annan styrka i glasen samt så behövde jag läsglasögon så det blev en beställning på progressiva glasögon i stället. Vi var där förra veckan och fick ett kostnadsförslag. De hade inte tid för syn undersökning då och tur var väl det. För denna veckan hade de syn undersökningen gratis om man beställde ett par progressiva glasögon.

Jag fick även rabatt på den kategori jag tog och det hela slutade med att bli 500 kronor billigare. Inte så dåligt. Nu får jag vänta i ca 14 dagar innan jag kan hämta dom.

Vi var på köpstaden i Färjestaden och där träffade vi Fredriks kusin och dennes lilla flicka. Hon är så söt lilla Tuva. Barnen hade det mycket roligt tillsammans. De lekte och busade runt. Innan vi gick skilda vägar så tog vi lite glass och myste.

Intressant?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: