web analytics
Gå till innehåll

Tillbaka till livet

Tillbaka till livetSpråk: Svenska
Antal sidor: 283
Utg.datum: 2004-01-01
Upplaga: 1
Förlag: Damm förlag
Översättare: Eva Mazetti-Nissen
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: I have life
Dimensioner: 220 x 137 x 20 mm
Vikt: 380 g
SAB: Vndp,Lz Alison
ISBN: 9789177154921
Beskrivning: Ett människoöde du aldrig glömmer

En ung kvinna från Sydafrika blir våldtagen, oerhört svårt misshandlad och knivhuggen. Mot alla odds överlever hon. För att bearbeta det som hänt bestämmer hon sig för att offentligt berätta om de fruktansvärda övergrepp som två samvetslösa, iskalla våldsmän utsatte henne för.

”Jag kan inte dö nu. Jag måste klara att resa mig upp och hämta hjälp. Det är bara jag som kan svara på alla frågorna, tänkte jag för mig själv. Det fanns inga andra alternativ eller möjligheter. Jag var tvungen att kämpa. Jag var tvungen att överleva.”

I Tillbaka till livet berättar Alison sin häpnadsväckande, gripande och otäcka historia för journalisten Marianne Thamm. Vi får också ta del av historien ur andra människors synvinkel. Här berättar bilisten som hjälpte Alison om sina tankar och känslor, vi får möta Alisons föräldrar, Dr Angelov som sydde ihop hennes illa tilltygade kropp och polismannen Melvin Humpel som såg till att gärningsmännen fick sina rättmätiga straff.

Tillbaka till livet lämnar inte någon oberörd. Man gråter av vrede och smärta – men gläds och förundras också över Alisons styrka och förmåga.

Så står det på bokens baksida. De två sista meningarna stämmer. Man lämnas inte oberörd och man gråter av vrede och smärta. När man läser kan man i stort sett känna det Alison kände. Detta är en bok jag varmt kan rekomendera.

Jag kunde inte lägga i från min boken. I verkligheten så tror man att man inte klarar av så mycket i livet men efter man läst boken så vet man att man klarar mer än vad man tror och man får veta i klartext nästan att det finns mirakel. Kika gärna in på hennes hemsida.

Boken finns att köpas på Bokus

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: