web analytics
Gå till innehåll

Trygga barn säger allt

Vi var på utvecklingssamtal igår gällande Pontus. Han har ju bytt skola. Gick tidigare på Slottsskolan här i Borgholm men det funkade inte alls där. Enligt lärarna och rektorn så störde min son dom andra i klassen. Han kom alltid försent till lektionerna och väl där jobbade han inte.

Min son hade väldigt ofta ont i huvudet eller ont i magen. Under årskurs sex så var det Covid-19 för hela slanten så minsta symtom så skulle barnet vara hemma. De skulle visa att de var negativa så vi var så klart tvungna att beställa tid för provtagning. Det kunde ta någon dag. Sedan kunde det ta lika lång tid innan provsvaret kom. Det kunde gå en hel vecka från det man fick tid för provtagning till provsvaret kom.

Skolan krävde alltså att han skulle testa sig och gnällde sedan när han var borta från skolan. Pontus hade det inte bra i skolan och jag var orolig för hans trygghet och för hans skolgång i övrigt. Han blev även mobbad i skolan. Jag och Fredrik ville ha möte tillsammans med rektorn på skolan, men rektorn hade aldrig tid. Han skulle återkomma för en tid men han har inte hört av sig än. Ja att han är dålig på sitt arbete sa jag till honom under det möte som socialtjänsten fick till. Under det mötet sa vi att vi skulle flytta Pontus från skolan och rektorn tyckte det var tråkigt sa han. Ja han sa även att dom skulle skicka allt dom hade om Pontus till den nya skolan, vilket aldrig hände.

Ja socialtjänsten var inblandad för rektorn på skolan gjorde en orosanmälan. Han borde ha anmält sig själv. Jag blev dock glad över anmälan för nu kunde vi kanske få den hjälp till Pontus i skolan som han behövde. Droppen för mig var när de beskyllde min son för att haft sönder sin dator. Pontus hade berättat för en lärare att två kompisar hade haft sönder hans dator. Han fick då en lånedator vars skärmram inte var hel. Han fick då skulden för att haft sönder denna dator. Hans första dator vågade han inte lämna in då han var rädd för att få skulden för att ha haft sönder den. Skrämmande för mig som mamma att höra för då känner han sig inte trygg bland lärarna i skolan.

Rektorn beslutade att Pontus skulle betala 771kr för en dator som var sönder när han fick den i sin hand och när jag ifrågasatte varför hans två kompisar som hade tagit sönder hans första dator inte skulle betala den så fick jag till svar att han hade inte sett att dom hade tagit i sönder den. Men det gjorde han ju inte i heller med Pontus lånedator!!!

Ja vi flyttade Pontus till Ölands friskola och efter utvecklingssamtalet igår så är jag helt säker på att vi gjorde rätt som flyttade honom dit. Allt går jättebra. Han är lugn i skolan, räcker upp handen när han kan. Är lugn och trevlig. Är aldrig sen på lektionen. Specialläraren frågade dock hur det var på förra skolan för Slottsskolan hade inte skickat över dokumenten gällande Pontus för enligt dom så finns det inga. Vilket det borde finnas. Skäms dom eller gör dom det för att jävlas???

Slottsskolans hemsida så står det allra sist i texten: Trygga barn växer här. I helvete heller är mitt svar! Mitt barn blev mobbad i skolan och ingen jävel gjorde något åt saken! Allra minst skolans rektor!

Men hur som haver. Han mår bra i skolan idag och det känns så skönt att han känner sig trygg. På slottsskolan började han kl 8:05. Vi fick oftast dra han upp ur sängen. Här börjar han runt samma tid men måste gå upp mycket tidigare då han måste ta bussen. Redan 05:30 går han upp för att äta frukost. Han ställer klockan själv och inte en enda gång så har vi behövt väcka honom.

På Slottsskolans var dom runt 25 elever men oftast jobbade dom i halva klasser vilket betyder att dom var runt 13 på lektionen. Där var det mycket oljud och stök. Här på Friskolan så är dom 28 elever och det är så lugnt på lektionen. Det säger mycket om lärarnas kapacitet. En omskolning på många av dom hade nog inte varit helt fel.

Nej trygghet är det sista som många elever känner sig när de ska gå till Slottsskolan och det får det att knytas i min mage. Tänk då hur det känns för ett barn som känner sig otrygg och inte vågar gå till läraren eller även här även inte våga gå till rektorn!

Ja det föll ett berg från mina axlar igår kan jag säga! Äntligen kan min son få känna sig trygg när han går till sin skola.

2 reaktioner på ”Trygga barn säger allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: