web analytics
Gå till innehåll

Valborgsfirande

Sista april är det idag. Tänk att det redan har gått fyra månader sedan som det var nyår. Tiden går verkligen fort. Ibland så stannar jag upp och tänker på den tid som varit. Jag är 43 år gammal och vad har jag uträttat under min tid här på jorden? Ja en hel del skulle jag säga. Igår när jag var hos min samtalskontakt så pratade vi om dåtiden som varit. Skolan, kompisar och nöjen. Under nästan hela min skoltid blev jag mobbad. Från trean till gymnasiet ut, fast det blev inte så farligt på gymnasiet som på mellanstadiet och högstadiet. Sen har jag ju fött sju vackra barn till världen. Jag har fått kämpa för mina barns rättigheter och jag har fått stå upp för dom när andra har haglat elakheter mot dom bara för att jag var ensamstående mamma till dom.

Ja jag har hunnit med en del. Utöver allt det så har jag fått kämpa med mig själv. Hela livet har bestått av en kamp av någonting. När ska jag bli fri från att behöva kämpa så hårt? När ska jag få en inre frid? Förmodligen när jag tar mitt sista andetag i denna världen. Det är egentligen tur att man inte vet när det ska ske för då hade man haft ångest för det. Man får ångest av allt nuförtiden känns det som.

Ja idag är det valborg. Ska ni fira? Vi åker kanske ut och tittar på en brasa någonstans. Om det inte regnar vilket det brukar göra. Regnar det inte så brukar det vara blåsigt och kallt. I lite större städer så piffar de kanske till det lite mer. Det samlas tusentals folk och jag är glad att jag inte är där då. Tänk och stå i en klunga där man inte ser annat än människor. Man får gräva sig fram i stort sett. I Lund brukar de piffa till det och det brukar vara mycket folk där. Tur man inte är där då. Men jag älskar annars Lund. Skulle mycket väl kunna bo där om jag skulle bo i en stad.

Ja vad händer annars hos er idag då? Jag ska bara ta det lugnt. Min höft fick stryk i går när jag gick på Kalmars gator. Höger höft hänger inte riktigt med. Kanske blir det lite småplock men det är nog allt med.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Ni får ha en fin valborg och sköt om er.

Ps: köp inte ut sprit till era ungdomar. Det är så många som gör det och jag förstår inte varför..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: